Τριήμερη επίσκεψη της αντιπροέδρου της βουλής κ. Σοφίας Σακοράφα στην Κεφαλονιά

Συνεντεύξεις - videos
17 Μάι, 2021

Ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 16 Μαΐου η τριήμερη επίσκεψη της κυρίας Σοφίας Σακοράφα αντιπροέδρου της Βουλής, προέδρου του ΣΕΓΑΣ, βουλευτή του ΜεΡΑ25. Η κυρία Σακοράφα επισκέφθηκε το νησί μας με την ιδιότητα της προέδρου του ΣΕΓΑΣ και παρευρέθη στα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ που διεξήχθησαν στο στάδιο του Αργοστολίου. Επίσης ως βουλευτής του ΜεΡΑ25 επισκέφτηκε και συνομίλησε με πολλούς αντιπροσώπους φορέων του νησιού. Εποικοδομητική επίσης ήταν η συνάντηση με συντονιστές και μέλη της τοπικής οργανώσης βάσης του ΜεΡΑ25 Κεφαλονιάς.

ΥΠΟΔΟΧΗ

Στο αεροδρόμιο στην υποδοχή της κ.Σοφίας Σακοράφα μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρο Τραυλό και Νίκο Μεταξά, έναν άνθρωπο του αθλητισμού που οργώνει την Κεφαλονιά για να καλλιεργεί το στίβο.

ΑΣΣΟΣ

Στην Άσσο έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Χρήστο Κοκκόλη. Όσοι έχετε επισκεφτεί την Άσο την ξέρετε ως μια ζωντανή καρτ ποστάλ, η αφίσα του ΕΟΤ. Η εικόνα αυτή δυστυχώς σήμερα έχει καταστραφεί.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΡΤΟΥ

Την Παρασκευή επισκέφθηκε την περιοχή του Μύρτου. Χρειάζεται ακόμη προσπάθεια ώστε η πρόσβαση να αποκατασταθεί. Ο Μύρτος είναι πόλος έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο για όλη την Κεφαλονιά. Η τουριστική επανεκκίνηση χωρίς το Μύρτο είναι σίγουρα προβληματική.

ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ

Στην Αγ. Ευφημία το λιμάνι έχει κλείσει από τα φερτά υλικά, τα πτώματα από τα ζώα και τα μπάζα που παρασύρθηκαν από τον Ιανό. Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων είναι εμφανής όπου έγινε η καταστροφή. Υπάρχει σίγουρα περιβαλλοντική αλλοίωση που έχει προκαλέσει η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών χωρίς τις μελέτες και τα συνοδά έργα που απαιτούνται.

Το κίνημα και οι κάτοικοι ενημέρωσαν την αντιπρόεδρο της βουλής.

Τα μαγαζιά είναι κλειστά και για να υποστηρίξουν τον τουρισμό και να φιγουράρουν σε τουριστικά και γαστρονομικά περιοδικά και ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο προχώρησαν σε επενδύσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ακόμη υπάρχουν άστεγοι και φιλοξενούμενοι που δεν έχουν πάρει ένα ευρώ επιδότησης.

Η ανεργία χτυπάει απειλητικά την πόρτα.

Η όμορφη παραλία στην οποία κολυμπούν τουρίστες μαζί με τα παιδιά τους είναι ένας βούρκος.

ΣΑΜΗ

Με το δήμαρχο κ. Μάκη Μονιά και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης κα Αριστέα Αμίτση είχαμε μια συνάντηση που ξεπέρασε την εθιμοτυπική επίσκεψη. Τέθηκαν τα θέματα των νεοπαγών δήμων και τα προβλήματα της Πυλάρου και της Ερρίσου. Μεταφέρθηκαν οι απόψεις του κινήματος και των κατοίκων και έγινε ενημέρωση για την καταστροφή στο ζωικό κεφάλαιο που επέφεραν οι καταστροφικές πλημμύρες.

Η περιοχή που έχει επί αιώνες τυροκομικό και κτηνοτροφικό προϊόν υψηλής ποιότητας αντιμετωπίζει δυστοπικό μέλλον. Το βράδυ η Σοφία Σακοράφα έφαγε μαζί μέλη του κινήματος ενάντια στις ανεμογεννήτριες στη Σάμη.

ΛΗΞΟΥΡΙ

Στο Ληξούρι η κ.Σακοράφα συναντηθήκε με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Κατσιβέλη και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου και Διαμαντίνα Καμηνάρη. Παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Διονύσης Αραβαντινός. Στο Ληξούρι η Σοφία Σακοράφα επισκέφθηκε την ιστορική Φιλαρμονική Ληξουρίου. Η Σοφία Σακοράφα είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία των Φιλαρμονικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας όπου έγινε δεκτή από σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και τον πρόεδρό της. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Φιλαρμονική όπως και όλα τα πολιτιστικά σωματεία των Επτανήσων.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Στο Αργοστόλι την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε η Χριστίνα Μαρούλη μέλος της ΚΕ και συντονίστρια οργάνωσης βάσης ΜέΡΑ25 Κεφαλονιάς και ο Παναγής Μουσούρης αναπληρωτής συντονιστής της ΟΒ Κεφαλονιάς.

ΚΥΡΙΑΚΗ (ΠΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΣ)

Συνάντηση της κ.Σακοράφα,του κ.Μπιτσάνη συντονιστή της κεντρικής επιτροπής του ΜεΡΑ25 και του κ.Θεοδωρόπουλου συνεργάτη του γραφείου της με συντονιστές και μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΜεΡΑ25 Κεφαλονιάς.

Οργάνωση Βάσης ΜεΡΑ25 Κεφαλονιάς

Συντονίστρια Χριστίνα Μαρούλη

Αναπλ.Συντονιστής Παναγής Μουσούρης

[email protected]

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο