Νεολαία ΜέΡΑ25: Αμετάκλητα Όχι στην Υποχρεωτική Συνεπιμέλεια. Κάλεσμα σε διαμαρτυρία, Σύνταγμα 18/5, 6μμ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Μάι, 2021

Την Τρίτη 18/5, συμμετέχουμε, και καλούμε όλες/ους/@ στο Σύνταγμα, στις 6μμ, στην συγκέντρωση που διοργανώνει η καμπάνια Όχι στην Υποχρεωτική Συνεπιμέλεια, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του κ. Τσιάρα, σχετικά με τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο.

Ενώ η ελληνική κοινωνία κατακλύζεται από καταγγελίες και μαρτυρίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων, εργασιακής κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας, η Κυβέρνηση από την μία λέει στα θύματα να μιλήσουν και από την άλλη φέρνει προς ψήφιση ένα τέτοιο νομοσχέδιο που δεν προφυλάσσει τα θύματα και επιβεβαιώνει την κουλτούρα της πατριαρχικής εξουσίας.

Χωρίς κανέναν προηγούμενο διάλογο ή δημόσια διαβούλευση με γυναικείες οργανώσεις και φορείς, και ενώ στο εσωτερικό της, η Κυβέρνηση, φαίνεται να αντιμετωπίσει σοβαρές αντιδράσεις, ο κ. Τσιάρας υπηρετεί πιστά το λόμπι των πλουσίων χωρισμένων γονιών που χρησιμοποιούν τα παιδιά ως πρόσχημα, τις περισσότερες φορές, για να εκβιάζουν τις μητέρες, και πάει σαράντα χρόνια πίσω την κοινωνία, με σοβαρούς κινδύνους για τις μητέρες και τα παιδιά, στην περίπτωση εφαρμογής του σχεδίου νόμου.

Λέμε Αμετάκλητα Όχι στην Υποχρεωτική Συνεπιμέλεια. Λέμε Ναι στην ad hoc εξέταση, κάθε φορά, οικογενειακής περίπτωσης, με εξειδικευμένους δικαστικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. Λέμε Όχι στον οριζόντιο και γενικό κανόνα επίλυσης των οικογενειακών διαφόρων, όπως προωθεί η Κυβέρνηση.

#τα_παιδιά_έχουν_φωνή
#όχι_στην_εργαλειοποίηση_των_παιδιών

(φωτογραφία από την καμπάνια Όχι στην Υποχρεωτική Συνεπιμέλεια)

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο