Τομέας Υγείας: Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Ιούλ, 2022

Η περίπτωση της εγκύου στη Θεσσαλονίκη και του εμφραγματία στην Πάτρα προ ημερών δείχνουν ότι πιθανότατα, ελλείψει προσωπικού και κάτω από την ασφυκτική πίεση των εργαζομένων από τις νοσοκομειακές διοικήσεις, όπως δείχνει και το συμβάν του αιφνίδιου θανάτου του νοσηλευτή κατά την ώρα εργασίας (λίγους μήνες μετά το τραγικό τροχαίο της νοσηλεύτριας από το Αγρίνιο στο τέλος συνεχόμενων εξαντλητικών εφημερεύσεών της), μια στυγνή ιατρική διαλογή γίνεται πλέον στην πόρτα των νοσοκομείων, με βαρύτατο τίμημα για υγειονομικούς και ασθενείς…

Από την άλλη, μαθαίνουμε ότι τελικά οι ενισχύσεις για την ανακύκλωση ενεργοβόρων συσκευών θα δοθούν σε ελάχιστο ποσοστό των αιτήσεων, με… κλήρωση κατόπιν μεγάλης υπέρβασης του ορίου του προϋπολογισθέντος ποσού. Το ίδιο για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ενώ αντίστοιχη είναι η κατάντια με το φιάσκο της υποτιθέμενης επιδότησης της ρήτρας αναπροσαρμογής των λογαριασμών του ηλεκτρικού.

To Μέρα25 προβαίνει διαρκώς σε διαπιστώσεις και προτάσεις για τους τρόπους αποτελεσματικής διαχείρισης της δημόσιας υγείας στη χώρα μας. Η ΝΔ… ανακοινώνει και εξαγγέλλει. Δεδομένης λοιπόν της κλιμακούμενης αντίθεσης μεταξύ των κυβερνητικών εξαγγελιών και υποσχέσεων και της ωμής πραγματικότητας της ζωής μας, δεν είναι πλέον υπερβολή, η κυβέρνηση να προβαίνει στο εξής σε κληρώσεις και για… την ιατρική εξέταση των επειγόντων περιστατικών. (Ελπίζουμε να μη βάζουμε κακές ιδέες).

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο