Κλέων Γρηγοριάδης: Η Μητσοτάκης Α.Ε. επιδοτεί την κερδοσκοπία της ολιγαρχίας πάνω στο ρεύμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Ιούλ, 2022

Ανακοινώθηκαν χθες από τους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος οι τιμές της κιλοβατώρας για τον μήνα Αύγουστο. Που κινούνται οι τιμές; Γύρω στα 50 λεπτά, μισό ευρώ δηλαδή. Επαναλαμβάνουμε: Μισό ευρώ η κιλοβατώρα, όταν ίδια εποχή πέρυσι είχε 8 με 10 λεπτά! Για να δούμε λοιπόν τί τιμές ανακοίνωσαν οι εταιρείες: Η ΔΕΗ – όπου ΔΕΗ το αμερικανικό αρπακτικό ταμείο CVC Capital – ανακοίνωσε ότι το τιμολόγιο για τον Αύγουστο θα είναι στα 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Στα 0,495 ευρώ είναι το τιμολόγιο της Ήρων για τον Αύγουστο, όπου ΗΡΩΝ βλέπε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ, στα 0,54913 ευρώ η κιλοβατώρα της Protergia, όπου Protergia βλέπε Μυτιληναίος, ενώ στα 0,4956 ευρώ ανακοίνωσε η Elpedison ότι θα κυμανθεί η μέση τιμή της κιλοβατώρας, όπου Elpedison βέβαια ίσον Λάτσης, ενω αναμένονται και οι υπόλοιποι κερδοσκόποι να ανακοινώσουν τα τιμολόγιά τους.

Το κράτος λέει θα παρέμβει εκ νέου και θα επιδοτήσει τα κέρδη των ολιγαρχών, την οποία επιδότηση την ονομάζει επιδότηση προς τους καταναλωτές, με 1,2 δισ ευρώ για τον μήνα Αύγουστο, ρίχνοντας έτσι την κιλοβατώρα στα 15 με 21 λεπτά του ευρώ, δηλαδή και πάλι διπλάσια από την αντίστοιχη περσινή!

Τί καταλαβαίνουμε απ όλα αυτά: Πρώτον, η ρήτρα αναπροσαρμογής που υποτίθεται ότι καταργήθηκε, ζει και βασιλεύει. Ακριβώς όπως τα λέγαμε από αυτό εδώ το βήμα οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, θα την ενσωματώσετε στα τιμολόγια, με τη μόνη διαφορά ότι απλώς δεν θα την αναφέρετε. Οι δε αυξήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες από το εάν ήταν σε ισχύ! Δεύτερον, θα συνεχίσετε να επιδοτείται εσσαεί τους ολιγάρχες εντολείς σας; Με δανεικά στις πλάτες του ελληνικού λαού; Και μην αρχίσετε τα περί δήθεν φορολόγησης των υπερ-κερδών. Ξέρουμε ότι αυτά φτάνουν κάποια δισ ευρώ κι εσείς λέτε να φορολογήσετε περί τα 200εκ ευρώ ως υπερ-κέρδη. Άρα, ξαναρωτώ, θα συνεχίσετε να δανείζεστε, το δημόσιο, 1,2 δισ ευρώ το μήνα για να επιδοτείτε τα κέρδη μιας δράκας ολιγαρχών που ζουν εις βάρος την κοινωνίας; Αιδώς, μόνο αυτό!

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να κάνουμε μια αντίστιξη. Στην Γερμανία, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας, η Uniper, έφτασε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας – δεν τετραπλασίασε τις τιμές των καταναλωτών όπως εδώ, με το κράτος να τους επιδοτεί. Το γερμανικό κράτος παρενέβη, διέσωσε την εταιρεία, αλλά κρατικοποίησε το 30% της. Στην Ελλάδα αντίθετα, η Μητσοτάκης Α.Ε. επιδοτεί την κερδοσκοπία της ολιγαρχίας πάνω στο ρεύμα, η οποία ολιγαρχία βγάζει αμύθητα κέρδη τρεις και τέσσερις και πέντε φορές πάνω από τα περσινά, φεσώνοντας περαιτέρω το δημόσιο με χρέη και ο μήνας έχει εννιά! Οι εταιρείες εξακολουθούν να έχουν τους ίδιους ιδιοκτήτες, οι οποίοι κάνουν πάρτυ στις πλάτες των χειμαζόμενων πολιτών. Γιατί δεν ακολουθείτε το παράδειγμα της Γερμανίας; Τόσα λεφτά έχουν πάρει από το δημόσιο ταμείο. Κρατικοποιείστε τους!

Επανακρατικοποιείστε τη ΔΕΗ, κρατικοποιήστε τον Περιστέρη, τον Μυτιληναίο, τον Λάτση και όλα αυτά τα καλόπαιδα που έχουν μάθει να κάνουν μπίζνες με κρατικό χρήμα. Κρατικοποιείστε τους ΤΩΡΑ, αλλιώς διαπράττετε έγκλημα!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο