Τομέας Υγείας: Ο κατήφορος που έχει πάρει η κυβέρνηση δεν έχει δυστυχώς τέλος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Απρ, 2021

Στο ΜέΡΑ25 παρακολουθούμε εδώ και μήνες με αγωνία να φουντώνει στα νοσοκομεία ένα καταστροφικό και αντιπαραγωγικό κλίμα εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα, καθώς η κυβέρνηση, αναμενόμενα, με πειθήνια εκτελεστικά όργανά της τους διορισμένους διοικητές, αναζητά εξιλαστήρια θύματα για την εκτρωματική πολιτική που ακολούθησε στην πανδημία, με συνέπεια την αποτυχία σε όλα τα κύρια μέτωπα: στους θανάτους, στην οικονομία και στην ψυχική υγεία. Αυταρχική συμπεριφορά και διώξεις στους εργάτες της Υγείας και ο κατάλογος είναι μεγάλος: Π.Ν. Πατρών, Νοσοκομείο Πύργου, ΓΝΑ Γεννηματάς, Νοσοκομείο Ρεθύμνου, Νοσοκομείο Γιαννιτσών, Νοσοκομείο Έδεσσας, Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ΠΑΧΝΗ και πόσα ακόμη ακολουθούν το δρόμο της Διοίκησης του Αγίου Σάββα; Για μια ακόμη φορά, γίναμε μάρτυρες της αδιάλλακτης στάσης του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια ο οποίος δεν καταδέχθηκε ούτε να δει τα σωματεία και τις ομοσπονδίες ούτε ασφαλώς να δώσει εξηγήσεις για την απόλυση του Κ. Καταραχιά εν μέσω πανδημίας.

Αντιθέτως, τόσο η ΥΠΕ όσο και το υπουργείο διέθεσε τους νομικούς του συμβούλους για να πείσουν την έδρα ότι ο Κώστας Καταραχιάς περισσεύει. Την ίδια ώρα που ένα σε σύνταξη πρώην μέλος Δ.Ε.Π., καθώς και ιδιώτης Ψυχίατρος προσφέρουν υπηρεσίες στην Κινητή Μονάδα Ψυχιατρικής κλινικής ΠαΓΝΗ, την ίδια ώρα που το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» παγώνει τις διαδικασίες πρόληψης μονίμων γιατρών για να προσλάβει με διατάξεις covid, παιδοχειρουργούς, και μάλιστα δύο καινούργιους (ενώ η ειδικότητα δεν εμπίπτει στις ειδικότητες covid)!!!

Ο κατήφορος που έχει πάρει η κυβέρνηση δεν έχει δυστυχώς τέλος. Η απαξίωση της Δημόσιας Υγείας και του Δημοσίου Τομέα εν γένει αποσκοπεί όχι μόνο στην ιδιωτικοποίηση των πάντων αλλά και στον εργασιακό μεσαίωνα. Ελπίζουμε ότι ο λαός θα σηκώσει κεφάλι πριν είναι πολύ αργά. Ελπίζουμε επίσης, ότι τελικά η δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της, έστω και στο τακτικό δικαστήριο, και θα διορθώσει την αδικία, την διακριτική μεταχείριση και την δίωξη του Κώστα Καταραχιά και να τον επαναφέρει στο ΕΣΥ και στην υπηρεσία των πολιτών. Σε άλλη περίπτωση το θέμα είναι στα χέρια του απλού λαού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο