Αντώνης Μπούγιας (ύποπτο μούσι) στο Ράδιο ΜέΡΑ: Πρέπει να λειτουργήσουμε πιο δυναμικά ως κοινωνία των πολιτών

Συνεντεύξεις - videos
02 Απρ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο Αντώνης Μπούγιας (το «ύποπτο μούσι» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης)

Κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης όταν βρίσκεται σε δυσχερή θέση, «πετά τη μπάλα στην εξέδρα» και ανακινεί το θέμα Marfin, θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα προνομιακό για εκείνη πεδίο.

Ο Αντώνης Μπούγιας αποδομεί τόσο αυτήν την προσπάθεια, όσο και άλλες σκανδαλώδεις πρακτικές με τις οποίες ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι, τύπου «προστασία Φουρθιώτη».

«Η Marfin είναι μια υπόθεση που στοίχισε πολύ στους αγώνες της τελευταίας δεκαετίας. Όμως, δεν μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να προέκυψε τώρα ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια. Από διαδικαστικής πλευράς, η Εισαγγελία είναι υποχρεωμένη να ανοίξει φάκελο και να διερευνήσει τα στοιχεία, εφόσον αυτά κατατίθενται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι η Ασφάλεια διατηρεί άτυπα κάποιες λίστες με ονόματα ατόμων που ανήκουν στον αριστερό εξωκοινοβουλευτικό και αντιεξουσιαστικό χώρο, τα οποία παρακολουθεί με διάφορες μεθόδους πάντα με την πρόφαση την ασφάλεια του πολιτεύματος», είπε ο Αντώνης Μπούγιας και συμπλήρωσε: «Από την άλλη πλευρά, θεωρώ ότι θα πρέπει να λειτουργήσουμε πιο δυναμικά ως κοινωνία των πολιτών. Να δημιουργηθούν κάποιοι πυρήνες που να αναδεικνύουν τέτοια θέματα, γιατί αλλιώς οδηγούμαστε προς μία «Ινδαριάδα». Αυτό που πολλοί δεν καταλαβαίνουν είναι ότι αύριο οι ίδιοι μπορεί να είναι τα θύματα μιας τέτοιας κατάσταση».

Ο Αντώνης Μπούγιας έθεσε και μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τις δραστηριότητες του Μένιου Φουρθιώτη, οι απαντήσεις στα οποία ενδεχομένως να αποτελούν και το κλειδί που εξηγεί την πολυπρόσωπη αστυνομική φρουρά η οποία του είχε παραχωρηθεί παράτυπα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο