Η «Ελλάδα 2.0» τρέχει με «Μητσοτάκης 1.0»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Απρ, 2021

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού και των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης με τους ανθρώπους της εστίασης, η Κυβέρνηση τελικά δεν ανακοίνωσε πότε και πως θα ανοίξει η εστίαση όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα η Κυβερνητική Εκπρόσωπος. Ούτε όμως και ο κ. Γεωργιάδης τους ζήτησε ξανά τα κλειδιά των καταστημάτων τους, δείγμα του ότι αντιλήφθηκε τελικά ότι η Κυβέρνηση του δεν τους έχει στηρίξει αρκετά.

Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση προανήγγειλε ένα κεφάλαιο κίνησης για τον πρώτο καιρό όταν ανοίξει η εστίαση. Είναι πράγματι σημαντικό οι άνθρωποι της εστίασης να στηριχθούν τους πρώτους μήνες επανέναρξης της δραστηριότητας τους, η στήριξη αυτή όμως πρέπει να συνδυαστεί με κουρέματα των οφειλών και των συσσωρευμένων υποχρεώσεων τους που διογκώθηκαν στην πανδημία, αλλά και να υπάρξει κατάργηση της προπληρωμής φόρου, μείωση των φορολογικών συντελεστών, αναδιάρθρωση των ιδιωτικών τους χρεών.

Αν δεν υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων της επόμενης μέρας και δεν αναδιαρθρωθεί το δημοσίου και το ιδιωτικό χρέος, τα λουκέτα, η ανεργία και η συνέχιση των λοιπών μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και της φτωχοποίησης, θα είναι δυστυχώς τα καταστροφικά bugs σε μια “Ελλάδα 2.0” που έχει την ατυχία να την τρέχει ένας αμετανόητος «Μητσοτάκης 1.0».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο