Τομέας Υγείας: Να εμβολιαστούμε στο πλαίσιο της Υγείας και της Δημοκρατίας που μας αξίζουν!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Δεκ, 2021

Η απόφαση της κυβέρνησης για επί προστίμω υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών, εκτός από αυταρχική, είναι ιατρικά ανεπαρκής και κοινωνικά διχαστική.

Η κυβέρνηση είχε σχεδόν για δύο χρόνια την ευκαιρία της να αποδείξει τις προτεραιότητές της ως προς την υγεία του πληθυσμού και τώρα, η κίνησή της δεν είναι κίνηση ευθύνης, αλλά απελπισίας. Η κίνηση αυτή είναι καταδικασμένη να αποτύχει πάνω στο πεδίο που ονομάζεται υπερβάλλουσα θνησιμότητα, η οποία αναμένεται να κινηθεί -ήδη κινείται- με βάση τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, στο δυσθεώρητο τουλάχιστον +30% επιπλέον απώλειας ζωών από τις προβλεπόμενες έναντι της 5ετίας 2016-2020, συμπεριλαμβανομένου τόσο του κορωνοϊού, αλλά και όλων των άλλων αιτίων. Κινήθηκε δε αυξητικά πολύ πριν το τέταρτο κύμα.

Επίσης, η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο μοναδικός λόγος μη εμβολιασμού των άνω των 60 είναι η “ανυπακοή” τους και δεν πέρασαν ποτέ από το μυαλό των εισηγητών π.χ. τα αδιάγνωστα νοητικά νοσήματα, που τώρα θα τιμωρηθούν με μηνιαία μείωση της σύνταξης κατά 100 ευρώ.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να διχάσει τους πολίτες επανειλημμένα – με πολλές και διαφορετικές μεροληπτικές, εκλεκτικές των επιστημονικών δεδομένων διχοτομήσεις – και μέχρι πρότινος κατάφερνε να μετακυλίει τη δική της ευθύνη. Έφταιγαν οι νέοι που ξενυχτούσαν, οι πολίτες που περπατούσαν στα πάρκα, οι αριστεροί που έκαναν πορείες, οι κυκλοφορούντες χωρίς υγειονομικό πάσο. Στη σημερινή επικοινωνιακή συγκυρία, φταίνε οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι εκτός από ιατρικώς εκτεθειμένοι, βολεύουν ως ο τωρινός ιδανικός αποδιοπομπαίος τράγος (επόμενος προβλέψιμος: η παραλλαγή Όμικρον). Η δήθεν «πολιτική της πειθούς» που προηγήθηκε, ήταν αξιοπερίεργα τέτοια, ώστε να πείσει τους… πεπεισμένους και ταυτόχρονα να εξωθήσει στα άκρα τους σκεπτικιστές! Ενώ πλέον ο αυταρχισμός αυτό ακριβώς κάνει, πανθομολογουμένως.

Αλλά εδώ που φτάσαμε, οι ευθύνες πλέον δεν κρύβονται. Ακόμη και ως μια αναγκαστική προσωρινή αναστολή του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του σώματος των ιατρικά κρινόμενων ως ευπαθών, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός προκύπτει ως απότοκο της συνειδητής, βαθιά ταξικής, άρνησης της Μητσοτάκης Α.Ε να κάνει αυτά που πρέπει: έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ με νέο προσωπικό και με ενίσχυση του υπάρχοντος, καθολικό δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο, μέτρα αποστασιοποίησης στην παιδεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μέτρα στήριξης της απουσίας από την εργασία και κέντρα εξατομικευμένης ιατρικής συμβουλής, εμβολιασμού και διάγνωσης στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας υγείας, όλα αυτά για τα οποία μάχεται εδώ και ενάμιση χρόνο το ΜέΡΑ25. Έτσι κερδίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών, όχι με καταστολή, τιμωρία και αυταρχισμό.

Συμβουλεύουμε λοιπόν τους ανεμβολίαστους πολίτες να εμβολιαστούν, ως μοναδική σανίδα σωτηρίας τους, καθώς η κυβέρνηση τους έχει αφήσει εκτεθειμένους απέναντι στην COVID, χωρίς καμία άλλη προστασία και ασφάλεια και ταυτόχρονα τους καλούμε να διεκδικήσουν την Υγεία και την Δημοκρατία που τους αξίζουν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο