Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης & ΘΟΒ Συνδικαλιστικού: Κάλεσμα στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας 18/2 – Καμία περικοπή στο επίδομα των ΒΑΕ!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Φεβ, 2022

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζοντας την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της επιδιώκει ακόμα ένα χτύπημα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην αυτοδιοίκηση.

Στις προτάσεις που περιγράφονται στο πόρισμα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ)—ένα πόρισμα που δεν έλαβε υπόψη τις πραγματικές εργασιακές συνθήκες και τα χρόνια αιτήματα των εργαζομένων—βλέπουμε νέα κατηγοριοποίηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας με ειδικότητες (όπως εργαζόμενοι/ες στην καθαριότητα σχολικών κτηρίων, εργάτες οικοδόμοι, κ.ά.) να δέχονται αδικαιολόγητες περικοπές.

Το ΜέΡΑ25 απαιτεί να μη γίνει καμία περικοπή του επιδόματος και να ενταχθούν νέες ειδικότητες στα ΒΑΕ. Απαιτεί την αναγνώριση του εργατικού ατυχήματος και τον εκσυγχρονισμό των μέσων ατομικής προστασίας που χορηγούνται στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες. Απαιτεί νέο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις για όλους/ες βάσει και των αναγκών των εργαζομένων. Απαιτεί μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού για την καταπολέμηση της εγκληματικής υποστελέχωσης της αυτοδιοίκησης.

Ως Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΘΟΒ Συνδικαλιστικού του ΜέΡΑ25 στηρίζουμε τη στάση εργασίας την Παρασκευή (18/2) και καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9:00 στην Αθήνα (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Πανεπιστημίου 37).

Καμία περικοπή στο επίδομα των ΒΑΕ!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο