Μ. Κριθαρίδης: Έρευνα μεγάλων ευρωπαϊκών ειδησιογραφικών μέσων αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πνίγει πρόσφυγες στη θάλασσα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Φεβ, 2022

Η νέα μεγάλη διεθνής έρευνα του Guardian, του Spiegel, του Mediapart και του Lighthouse Report αποκαλύπτει μία ακόμα υπόθεση παράνομης επαναπροώθησης προσφύγων από το ελληνικό Λιμενικό στη Σάμο, που όπως τεκμηριώνεται από πλήθος στοιχείων, κατέληξε σε δύο πνιγμούς. Σύμφωνα με την έρευνα, από την ομάδα των 36 προσφύγων που προσπάθησαν να φτάσουν στη χώρα μας και να ζητήσουν διεθνή προστασία, τρεις άνδρες συνελήφθησαν από το ελληνικό Λιμενικό, χτυπήθηκαν, τους αφαιρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα και στις 16 Σεπτεμβρίου, οδηγήθηκαν με ένα ταχύπλοο σκάφος καταμεσής του Αιγαίου, όπου τους πέταξαν στη θάλασσα. Τα πτώματα των δύο προσφύγων βρέθηκαν από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη, στις 18 και 20 Σεπτεμβρίου. Δύο Έλληνες αξιωματούχοι που μίλησαν στους δημοσιογράφους που διεξήγαγαν την έρευνα, υπό καθεστώς ανωνυμίας, επιβεβαίωσαν την πρακτική του ελληνικού Λιμενικού να μη χρησιμοποιεί καν φουσκωτές σχεδίες, όταν πρόκειται για επαναπροωθήσεις μικρών ομάδων προσφύγων, καθώς όπως ανέφεραν αυτές κοστίζουν και αν γινόταν διαγωνισμός για την προμήθειά τους, «θα προκαλούνταν υποψίες»! Έχει ήδη κατατεθεί μήνυση για κακουργηματικές πράξεις, όμως εδώ το ζήτημα είναι πολιτικό, πέρα από τις ξεκάθαρες πια εγκληματικές πράξεις του ελληνικού λιμενικού, της ελληνικής Κυβέρνησης, της Frontex και της ευρωπαϊκής ηγεσίας. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μηταράκης είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των πνιγμών, όπως και όσοι στην ΕΕ ανέχονται και συνδράμουν αυτές τις δολοφονικές πρακτικές, στο πλαίσιο μιας απάνθρωπης πολιτικής της “αποτροπής”.

Μην ξεχνάμε άλλωστε το προ ετών ανατριχιαστικό κάλεσμα για “νεκρούς στα σύνορα“, του τότε ανήκοντος στο ακροδεξιό ΛΑΟΣ κ. Θάνου Πλεύρη. Ο κ Πλεύρης όχι απλώς δεν αποβλήθηκε από την πολιτική γι’ αυτά του τα ένστικτα, αλλά πριμοδοτήθηκε με Υπουργικούς θώκους, με τελευταίο αυτόν της Υγείας.

Τα στοιχεία όμως πια είναι αδιάψευστα και δεν περιμένουμε απ’ όσους απεργάζονται τέτοια εγκλήματα να τοποθετηθούν σχετικά με τις καταγγελίες. Η “Δύση”, στην οποία ανήκει ο κ. Μητσοτάκης, είναι αυτή που όταν, δεν βομβαρδίζει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, όταν δεν τους απομύζα κάθε πλούτο, τους πνίγει στις θάλασσες της, μη τυχόν και περάσουν.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο