Νεολαία ΜέΡΑ25: Δεν θα νομιμοποιήσουμε τις μεθοδεύσεις Κεραμέως με την παρουσία μας στον επικοινωνιακό ψευτοδιάλογο που στήνει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Φεβ, 2022

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 με την παρούσα επιστολή, σας γνωστοποιούμε την αποχώρηση του εκπροσώπου μας από την Εθνική Ομάδα Διαλόγου Νέων του Υπουργείου Παιδείας, Θωμά Αχταρίδη.

Η απόφαση μας αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα της προσχηματικής και επικοινωνιακής λειτουργίας της Επιτροπής Νέων, όπως δημιουργήθηκε από το Υπουργείο, αφού ποτέ στην πράξη δεν έθεσε τους όρους για μια συζήτηση για τα προβλήματα και τα ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά.

Η κ. Κεραμέως με τις επιλογές της, το διάστημα που βρίσκεται στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύει καθημερινά πως δεν ενδιαφέρεται για την βελτίωση της ζωής των νέων στη χώρα μας. Αντιθέτως μέσω των πολιτικών της οδηγεί ακόμη περισσότερους/ες νέους/ες στην μετανάστευση και την ανεργία.

Μοναδικό μέλημα της Υπουργού Παιδείας είναι η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και η είσοδος της ιδιωτικής εκπαίδευσης στα σχολεία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Απαξιώνοντας στην πράξη τις προσπάθειες και τη δουλειά των εκπαιδευτικών και αδιαφορώντας για τα σοβαρά ελλείμματα υποδομών και μέσων στα δημόσια σχολεία και Πανεπιστήμια.

Με την συμπλήρωση του ενός (1) χρόνου από το εκτρωματικό νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που σκοπό είχε την δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, Πειθαρχικών Συμβουλίων και θέσπιση ορίου φοίτησης για τους φοιτητές, με την αποτυχημένη εμπειρία από την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που άφησε εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης χιλιάδες μαθητές/τριες και τις συνολικές προσπάθειες εξόντωσης της μαθητικής κοινότητας μέσω του διπλού τύπου μηχανογραφικού για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και την Τράπεζα Θεμάτων. Το Υπουργείο Παιδείας θέτει συνεχώς εμπόδια και προσκόμματα στην μαθητική και φοιτητική κοινότητα.

Εμείς οραματιζόμαστε ένα εκπαιδευτικό σύστημα στο ύψος των αναγκών της νέας γενιάς. Παλεύουμε για ένα μαζικό, δημοκρατικό, σύγχρονο σχολείο και Πανεπιστήμιο που θα δίνει χώρο να αναπτυχθούν οι δυνατότητες των νέων και θα στηρίζει τους νέους να προχωρήσουν στη μετέπειτα ζωή τους. Με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα και πρόσβαση σε όλες και όλους.

Αν η κ. Κεραμέως θέλει πραγματικά έναν διάλογο για τη νέα γενιά τότε θα τον βρει στα αιτήματα των φοιτητών/τριών που αγωνίζονται μήνες τώρα για καλύτερες συνθήκες σπουδών. Με τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της χώρας που στοιβάζονται σε αίθουσες, μέχρι και 28 ατόμων, χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία. Με τους γονείς και τις οικογένειες που δαπανούν τεράστια ποσά για τα φροντιστήρια και τις σπουδές των παιδιών τους, αφού ποτέ το Υπουργείο Παιδείας δεν τους αντιμετώπισε σοβαρά.

Αν το Υπουργείο Παιδείας θέλει να οργανώσει έναν ειλικρινή διάλογο για τους νέους και τις νέες, αυτό δε θα γίνει επ’ ουδενί πίσω από κλειστές πόρτες και παράθυρα υπολογιστών με παράλληλους μονολόγους, αλλά στο πλάι και μαζί με τους νέους και τις νέες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο