Τομέας Πολιτισμού: Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Νοέ, 2020

Συνάντηση με την πρόεδρο της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων Ζωή Χατζή και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Ευαγγελίου είχε ο τομέας πολιτισμού του ΜέΡΑ25, με την Μαρία Απατζίδη βουλευτή του ΜέΡΑ25, και τον Αλέξη Σμυρλή διευθυντή Κοινοβουλευτικής ομάδας ΜέΡΑ25.

Το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 ενημερώθηκε από την αντιπροσωπεία της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων για το ζήτημα του αποκλεισμού περισσότερων από 10 χιλιάδες αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τον πίνακα 2ΓΕ και 1ΓΕ (ανάμεσά τους περισσότεροι από 240 εικαστικοί) εξαιτίας της τεχνικής αβλεψίας που προέκυψε στη διαδικασία καταβολής του παράβολου των 3 ευρώ. Συζήτησε, επίσης, το μεγάλο πρόβλημα της εκπαραθύρωσης των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα δημόσια Λύκεια της χώρας μας, με αποτέλεσμα την ανυπαρξία της καλλιτεχνικής παιδείας από την βαθμίδα του Λυκείου και της προετοιμασίας των υποψήφιων στις πανελλαδικές για σχολές αρχιτεκτονικής, εφαρμοσμένων και καλών τεχνών.

Ως ΜέΡΑ25 θα καταθέσουμε την προτεινόμενη από την Ένωση τροπολογία η οποία αποκαθιστά την αδικία απέναντι σε όσους εκπαιδευτικούς αποκλείστηκαν από τους πίνακες με το αίτιο της «μη καταβολής παραβόλου». Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης, καθώς έχουμε καταθέσει ερωτήσεις για τα συγκεκριμένα θέματα και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε σε ανοιχτό διάλογο και επικοινωνία με την Ένωση, για να αναδεικνύουμε τα προβλήματα τους στην κοινωνία και στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο