Τομέας Πολιτισμού: Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με εκπροσώπους της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Νοέ, 2020

Ο Τομέας Πολιτισμού, με συντονιστή του τον Νίκο Καναρέλη, και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή, Κλέων Γρηγοριάδης, συναντήθηκαν διαδικτυακά την Τετάρτη 11/11/2020 με εκπροσώπους της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος. Από την πλευρά της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος συμμετείχαν στη συζήτηση οι Κώστας Σκόνδρας, Πρόεδρος, Τάσος Κατωπόδης, Αντιπρόεδρος και Γιάννης Γρετσίστας, Νομικός Σύμβουλος.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 άκουσε με προσοχή τα φλέγοντα και χρονίζοντα προβλήματα και δυσκολίες του χώρου του Τραγουδιού, τον οποίο εκπροσωπούν οι συμμετέχοντες και τα οποία διογκώνονται παίρνοντας απειλητικές διαστάσεις εξαιτίας της πανδημίας.

Ανάμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν κυρίαρχο ήταν το θέμα των συγγενικών δικαιωμάτων, αλλά και πολλά άλλα θεσμικά ζητήματα που άπτονται του χώρου και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την επιβίωση και τον βιοπορισμό των Τραγουδιστών, και απειλούν την αξιοπρέπειά τους. Είναι γεγονός, υποστηρίζουν οι συνομιλητές του ΜεΡΑ25, ότι η τεχνολογία έχει φέρει σημαντικές αλλαγές στο τοπίο της μουσικής. Το τοπίο είναι θολό και απαιτείται διαλεύκανση στο νομοθετικό πλαίσιο για την ψηφιακή διακίνηση μουσικών έργων. Η Υπουργός Πολιτισμού γύρισε την πλάτη στα αιτήματα του κλάδου αρνούμενη να ασκήσει το θεσμικό ρόλο που έχει στην υπόθεση, στηρίζοντας όπως μας έχει συνηθίσει τα μεγάλα συμφέροντα και τους ολιγάρχες του Πολιτισμού.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, τόνισε πως το αμαρτωλό αυτό τοπίο πρέπει να βγει στο φως και οι καλλιτέχνες να αναζητήσουν στήριξη με κάθε τρόπο. Υπενθύμισε ότι από τους ηθοποιούς μόνο 2000 άτομα πήραν το βοήθημα της κυβέρνησης με την ψευδή αιτιολογία ότι η Υπουργός δεν μπορεί να βρει ποιοι είναι οι καλλιτέχνες! Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η τάξη των καλλιτεχνών πλέον λιμοκτονεί, την ώρα που η κυβέρνηση της συμπεριφέρεται όπως ο φεουδάρχης στον υποτελή του. Το ΜέΡΑ25 συμμερίζεται απόλυτα τις θέσεις των Ελλήνων τραγουδιστών στη δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει και δεσμεύεται ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τις θέσεις και το δίκιο τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο