Τομέας Δικαιοσύνης: Κ. Μητσοτάκη, για να μη γίνουμε Μπέργκαμο εφαρμόστε το Σύνταγμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Νοέ, 2020

Καλούμε την Κυβέρνηση να ακολουθήσει την πρόταση του ΜέΡΑ 25 σχετικά με την επίταξη των Ιδιωτικών Κλινικών εφαρμόζοντας τις διατάξεις των αρθ. 18 παρ. 3 και αρθ. 22 παρ. 4. του Συντάγματος οι οποίες ορίζουν:

«3. Eιδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με τις επιτάξεις για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης, ή για τη θεραπεία άμεσης κοινωνικής ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή υγεία…» και

«4….Eιδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Xώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών.»

Κύριε Μητσοτάκη, οι ειδικότεροι νόμοι που ρυθμίζουν τα περι των επιτάξεων επαφίονται στην βούληση της Κυβέρνησης. Εσείς έως τώρα επιλέγετε να προστατεύσετε τους Κλινικάρχες και τα κέρδη τους, παρά τη δημόσια υγεία. Σας εγκαλούμε και Σας καλούμε να βάλετε επιτέλους προτεραιότητα την υγεία ΟΛΩΝ των πολιτών. Εχόντων και μη.

Κύριε Μητσοτάκη, εάν δεν θέλετε η Θεσσαλονίκη να γίνει Bergamo εφαρμόστε το Σύνταγμα!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο