Τομέας Οικονομίας: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων για αξιοπρέπεια

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Οκτ, 2021

Ο Τομέας Οικονομίας του ΜέΡΑ25 από κοινού με τον Συνδικαλιστικό Τομέα και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης κ. Αριστοτέλη Καντά με αφορμή το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων της 8ης Οκτωβρίου 2021. Την μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ με στόχο να διεκδικήσουν όσα άδικα και αναντίστοιχα έχουν αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους.

Οι πολιτικές των Κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν τους συνταξιούχους σε φτώχεια. Προτεραιότητα της Μητσοτάκης Α.Ε. ήταν και παραμένει η εξυπηρέτηση πολιτικών φίλων και πολυεθνικών συμφερόντων, ως κοινή επιλογή κυβερνώντων και Ε.Ε. Όμως, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι δεν είναι υπεύθυνοι για την κακοδιαχείριση του ασφαλιστικού συστήματος, η οποία σήμερα τους οδηγεί σε βαθιά φτωχοποίηση. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει τους ενδιαφερόμενους με μεγαλοστομίες και ψευδείς υποσχέσεις. Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για δήθεν αναδρομικά αποτελούν, ωστόσο, ξεκάθαρο εμπαιγμό.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τα αιτήματα των συνταξιούχων για επιστροφή όλων των αναδρομικών χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Καθώς, επίσης, για ενίσχυση της Υγείας, κατώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ, κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού που έχει νομοθετηθεί, όπως και της 13ης και 14ης σύνταξης, μείωση των βασικών ειδών κατανάλωσης, φρένο στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς.

Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με ισχυρό κύμα ακρίβειας που θα μηδενίσει τα πενιχρά εισοδήματά τους προκειμένου να κερδίζουν ακόμα περισσότερο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Το ΜέΡΑ25 ενώνει την φωνή του με τις φωνές των χιλιάδων συνταξιούχων για λύσεις δίκαιες και οριστικές. Ο συλλογικός ανυποχώρητος αγώνας είναι μονόδρομος!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο