Το ΜέΡΑ25 στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΛ.Β.Ο.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Οκτ, 2021

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ εκπροσώπων του ΜέΡΑ25 και εργαζομένων στην πολύπαθη ΕΛ.Β.Ο., όπου μας ενημέρωσαν για τα προβλήματά τους. Από τη μεριά των εργαζομένων συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου και Κώστας Λυσίτσας, ενώ από το ΜέΡΑ25 συμμετείχαν η βουλεύτρια Αν. Αττικής Μαρία Απατζίδη, τα μέλη της ΠΓ Ευαγγελία Αλεξάκη και Μαρία Σόφτση, ο Διευθυντής της ΚΟ Αλέξης Σμυρλής και τα μέλη του Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Αντώνης Στεργιώτης, Γιάννος Ζώης και Ορέστης Κολοκούρης.

Η πάλαι ποτέ κραταιά ΕΛ.Β.Ο., αφού απαξιώθηκε συστηματικά από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις τέθηκε σε εκκαθάριση και τελικά εκποιήθηκε έναντι ευτελούς τιμήματος σε εταιρεία Ισραηλινών συμφερόντων χωρίς καμία ασφαλιστική δικλείδα για τους εργαζόμενους.

Τα προβλήματα βέβαια για τους εργαζομένους δε σταμάτησαν εκεί καθώς ο εκκαθαριστής εκμεταλλευόμενος νόμο του 2005 επί υπουργίας Αλογοσκούφη, δεν κατέβαλε στον ΕΦΚΑ τις εισφορές των εργαζομένων, παρά το γεγονός πως αυτές είχαν παρακρατηθεί, με αποτέλεσμα πρώην εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε ηλικία συνταξιοδότησης να μη μπορούν να καταθέσουν αίτημα και οι υπόλοιποι, απολυμένοι πλέον, να μη μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας καθώς δεν έχουν καταβληθεί τα απαραίτητα ένσημα για την προηγούμενη χρονιά. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις των εργαζομένων και με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό δεν έχουν λάβει καμία λύση στο πρόβλημα που το ίδιο το κράτος τους προκάλεσε. Ο εμπαιγμός των εργαζομένων από την κυβέρνηση δεν έχει τέλος. Μία κυβέρνηση που δε διστάζει στην πρεμούρα της να ξεπουλήσει κάθε τι δημόσιο, να παραβεί και τους ίδιους της τους νόμους, ζημιώνοντας ταυτόχρονα και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο