Τομέας ΜΜΕ: Η κυβέρνηση έρχεται να αποτελειώσει μια εργασιακή «σφαγή»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Σεπ, 2022

Με τη συνήθη πρακτική της κατά παραγγελία νομοθέτησης στα μέτρα της ολιγαρχίας, η κυβέρνηση έρχεται να αποτελειώσει μια εργασιακή «σφαγή» που ξεκίνησε ενάμιση χρόνο πριν.

Συγκεκριμένα, ενάμιση χρόνο πριν η κυβέρνηση πρόσφερε γή και ύδωρ στους καναλάρχες, οι οποίοι πήραν τις άδειες υπό τον όρο (μεταξύ άλλων) να απασχολούν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους ανά κανάλι. Η κυβέρνηση νομοθέτησε έτσι ώστε από τους 400 εργαζόμενους, το 15% (δηλαδή έως 60 άτομα),να μπορούν να δουλεύουν σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις συναφούς αντικειμένου (παραγωγής τηλεοπτικού προγράμματος).

Σήμερα, η κυβέρνηση επιχειρεί να ξαναπεράσει αυτό το μνημείο εργασιακής επισφάλειας, αυτή τη φορά φουσκωμένο με στεροειδή: δηλαδή να αυξήσει από 15% σε 40%  το ποσοστό των εργαζομένων που θα «χρεώνονται» σε συνεργαζόμενες εταιρείες, με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις που αυτό θα έχει σε εργασιακή ασφάλεια, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ασφάλιση στα Ταμεία των ενώσεών τους κλπ.

Μια και τα περισσότερα κανάλια ανήκουν σε εφοπλιστές, δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως η κυβέρνηση σπεύδει να ικανοποιήσει ένα αίτημα «του εφοπλιστικού κλάδου», που όπως φαίνεται αντιμετωπίζει την Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει και τα βαπόρια: φτηνά πληρώματα σε γαλέρες με σημαίες ευκαιρίας.

Το ΜέΡΑ25 αυτονόητα τάσσεται υπέρ της εργασιακής ασφάλειας (και) στον άκρως επισφαλή αυτό κλάδο, και συμπαραστέκεται στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο