Μ. Κριθαρίδης: Ο αγώνας των απεργών στη «Μαλαματίνα» είναι αγώνας όλων μας – Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις και τις κινητοποιήσεις τους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Σεπ, 2022

Ως ΜέΡΑ25 στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών-εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» και στηρίζουμε τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας, τον αγώνα τους για την άμεση επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων και συναδελφισσών τους, τον αγώνα τους για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Καταγγέλλουμε την βίαιη επίθεση που δέχονται όλο αυτό το διάστημα οι απεργοί στη «Μαλαματίνα» με τα ΜΑΤ της Μητσοτάκης Α.Ε. να φυλάνε νυχθημερόν μια ιδιωτική επιχείρηση, η οποία όμως ανήκει μεταξύ άλλων και σε συγγενικό πρόσωπο του Υπουργού της Κυβέρνησης του κ. Σκρέκα.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δέχονται καθημερινά έναν ανελέητο ταξικό πόλεμο, έναν πόλεμο καταστολής και βίας από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα τους καθώς και από την εργοδοσία που με απεργοσπαστικές μεθόδους και με τις πλάτες της Κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής προσπαθεί να τους τρομοκρατήσει για να υποχωρήσουν από τα παντελώς εύλογα, αυτονόητα και δίκαια αιτήματα τους.

Καλούμε τα μέλη του ΜέΡΑ25 και όλον τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας να συμμετάσχουν μαζικά σήμερα το απόγευμα στην συγκέντρωση στην οποία καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» μπροστά στα γραφεία του Σωματείου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα.

Ο αγώνας των απεργών στη «Μαλαματίνα» είναι πλέον κοινός αγώνας όλων μας!

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο