Γ. Βαρουφάκης: Είμαστε στο πλευρό των απεργών δημοσιογράφων απέναντι σε μία ολιγαρχική εργοδοσία και μια Κυβέρνηση που καταδυναστεύει την ελευθερία του Τύπου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Σεπ, 2022

Τηλεδιάσκεψη με τις Προέδρους και τους εκπροσώπους των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη, τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του ΜέΡΑ25 Σπύρο Δερβενιώτη και τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Αλέξη Σμυρλή, για την 24ώρη απεργία των εργαζόμενων στα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ενώσεων μετέφεραν τα αιτήματα του δημοσιογραφικού κόσμου και την έντονη αντίρρηση τους στο άρθρο 29 του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για την διαφάνεια δήθεν στον τύπο, το οποίο τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση και με το οποίο προβλέπεται δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων δημοσιογράφων στα κανάλια, οι οποίοι θα μπορούν σύμφωνα με την σχετική διάταξη να εργάζονται και σε «συνδεδεμένες εταιρείες» με μειωμένα σαφώς εργασιακά δικαιώματα, όρους και αποδοχές.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξέφρασε την στήριξη του κόμματος στον αγώνα, την απεργία και τα αιτήματα των δημοσιογράφων, λέγοντας πως: «Είμαστε στο πλευρό των δημοσιογράφων απέναντι σε μια εργοδοσία που χρησιμοποιεί τον Τύπο και τα κανάλια με έναν τρόπο που δεν συνάδει με τον τρόπο λειτουργίας της δημοσιογραφίας. Είμαστε εκ των προτέρων στο πλευρό κάθε δημοσιογράφου, ασχέτως του τρόπου με τον οποίο μας αντιμετωπίζει, γιατί είμαστε απέναντι σε αυτό το ολιγαρχικό καθεστώς που επικρατεί στα ΜΜΕ».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο