Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Την Πέμπτη 10/2 συμμετέχουμε στην Συγκέντρωση και Πορεία ενάντια στα κυκλώματα βιαστών, μαστροπείας και παιδεραστίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Φεβ, 2022

Η υπόθεση της Γεωργίας η οποία έπεσε θύμα βιασμού μετά από νάρκωση και η αποκάλυψη για τους κατά συρροή βιασμούς σε ανήλικα του Δημήτρη Λιγνάδη, είναι δύο υποθέσεις που έχουν αρκετά κοινά.

Η Γεωργία από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να καταγγείλει τον βιασμό της δέχτηκε εκφοβισμούς, ακόμη και απειλές για την ίδια της την ζωή. Ενώ υπήρξε απαράδεκτη καθυστέρηση στην εξέταση της από ιατροδικαστή και τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, παρά τις καταγγελίες υπήρξε κάλυψη ακόμη και από την ίδια την Υπουργό Πολιτισμού και η καθυστέρηση, είχε ως αποτέλεσμα να δώσει τον Δημήτρη Λιγνάδη την ευκαιρία να σβήσει οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο υπήρξε εις βάρος του.

Και στις δυο υποθέσεις υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό, από την πρώτη στιγμή προσπαθούνε να την συγκαλύψουν. Στην περίπτωση της Γεωργίας επειδή οι βιαστές είναι γνωστοί επιχειρηματίες, ενώ στην υπόθεση του Δ. Λιγνάδη επειδή είναι γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός, Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου καθώς και προσωπική επιλογή για αυτήν την θέση της ίδιας της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, στεκόμαστε στο πλευρό κάθε θύματος που βρίσκει το θάρρος να μιλήσει και να καταγγείλει τον βιασμό του. Ζητάμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη σε βιαστές και παιδεραστές και στα κυκλώματα μαστροπείας και παιδεραστίας.

Συμμετέχουμε μαζί με άλλες φεμινιστικές οργανώσεις την Πέμπτη/10/2/2022 στις 19:30 στα Προπύλαια στην Συγκέντρωση και Πορεία ενάντια στα κυκλώματα βιαστών, μαστροπείας και παιδεραστίας.

Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη σε βιαστές, παιδεραστές και στα κυκλώματα μαστροπείας!

Να αποδοθεί δικαιοσύνη για όλα τα θύματα βιασμού!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο