Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+: Όταν η Δήμητρα συνάντησε την Zackie – Συμμετέχουμε στο queer μνημόσυνο για τη Δήμητρα στις 24/6 στο Σύνταγμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Ιούν, 2021

Η Δήμητρα της Λέσβου μετέβη στην άλλη ζωή με τον ίδιο τρόπο που έζησε, αθόρυβα, αντισυμβατικά, τραγικά. Υπέροχο πλάσμα από μικρό παιδί, ανθρώπινη, αυθόρμητη, τρυφερη, αφοσιωμένη στην οικογένειά της, αθώα και ευγενική. Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ που την αγκάλιασε και όλοι οι εθελοντές /εθελόντριες και οργανώσεις που την αναζητούσαν, δεν περίμεναν ότι η εξαφάνισή της ήταν αποτέλεσμα ενός θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη, που θα την οδηγούσε στα αζήτητα του νεκροτομείου του Τζάνειου Νοσοκομείου για δύο σχεδόν μήνες. Ούτε ότι θα είχε ταφεί μόνη, ως αγνώστων στοιχείων χωρίς κανείς να την συνοδεύσει στην τελευταία της «κατοικία».

Η Δήμητρα όπως και η Zackie, ήταν κατατρεγμένες και αόρατες για τους περισσότερους, με δίψα για ελευθερία, αγάπη και αποδοχή. Ήταν απόκληρες μιας σκληρής κοινωνίας που δεν συγχωρεί ό,τι δεν καταλαβαίνει και παραμένει θεατής στην κακοποίηση τους. Η Δήμητρα πλέον είναι μαζί με την Zackie. Δύο άτομα που έζησαν δύο ζωές, τόσο διαφορετικές. Δυό πρόσωπα που δεν γνώρισαν ποτέ το ένα το άλλο, ενώθηκαν όμως μέσα από την τραγικότητα του τέλους τους. Ενώθηκαν μέσα από την αλληλεγγύη και την ενεργοποίηση της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ που ζητούν δικαίωση για το θάνατό τους.

Ο Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ του ΜέΡΑ25 θα συμμετάσχει στο Queer Μνημόσυνο για τη Δήμητρα, σήμερα Πέμπτη 24/6, στις 7μμ στο Σύνταγμα. Αγωνιζόμαστε για την κοινωνική και θεσμική ορατότητα όλων των ατόμων Λοατκι+ στον εργασιακό και δημόσιο χώρο και τα ίσα πολιτειακά τους δικαιώματα!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο