Τα μοντέλα Πινοσέτ στην κοινωνική ασφάλιση, είναι για τους Πινοσέτ κ. Μητσοτάκη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Ιούν, 2021

Μετά την «ατομική ευθύνη» στην πανδημία η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιστρατεύει τον «ατομικό κουμπαρά» για την κοινωνική ασφάλιση ανατρέποντας κάθε τι το κοινωνικό στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και μετατρέποντας αρχικά τις επικουρικές συντάξεις σε κερδοσκοπικό πεδίο για ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Μάλιστα ο ατομικός αυτός «κουμπαράς» των ασφαλισμένων θα επενδύεται σε χαρτοφυλάκια ποικίλου ρίσκου και οι ασφαλισμένοι στο τέλος της μέρας μπορεί να μην λάβουν και τίποτα ως επικουρική σύνταξη. Άλλωστε η πολιτεία υπάρχει (κατά τον κ. Μητσοτάκη και όλο το μνημονιακό τόξο που ισοπέδωσε πλήρως και την κοινωνική ασφάλιση), μόνο για να εγγυάται απολαβές στις διάφορες Fraport ή τους κυρίους Κοπελούζους.

Μετά τον Κυβερνητικό οδοστρωτήρα που μόλις πρόσφατα ισοπέδωσε και τα τελευταία ερείπια του εργασιακού κεκτημένου, έρχεται τώρα και ο Υφυπουργός Εργασίας, κ. Τσακλόγλου, να φέρει τις ιδεοληψίες της ΝΔ σε σχέδιο νόμου για κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα εν μέσω θέρους. Σε αυτό πρέπει να αντισταθούμε σθεναρά.

Το ΜέΡΑ25 θα αντιπαλέψει μέσα κι έξω από τη Βουλή αυτό το νέο έκτρωμα του Υπουργείου Εργασίας, διότι για μας το ασφαλιστικό σύστημα είναι η κοινωνική ασφάλιση με διαγενεακή αλληλεγγύη και όχι ατομικισμός του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Και επειδή το μνημονιακό έργο το έχουμε ξαναδεί, να μην διανοηθεί η Κυβέρνηση να «βάλει χέρι» στις επικουρικές συντάξεις.

Τα μοντέλα Πινοσέτ, είναι για τους Πινοσέτ!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο