Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας: EastMed – Άνθρακας ο θησαυρός

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Δεκ, 2021

Εδώ κι ένα εξάμηνο παρατηρούμε έντονη παρασκηνιακή διπλωματική κινητικότητα για την αλλαγή όδευσης του υποτιθέμενου ενεργειακού αγωγού από την Κύπρο στην Αίγυπτο. Αυτό, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αμφίσημες δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα για τον αγωγό EastMed, εγείρουν ερωτηματικά και δίνουν το στίγμα των προθέσεων του Τελ Αβίβ να θέσει την Κύπρο εκτός σχεδιασμού και την Ελλάδα υπό αίρεση μελλοντικά, σε μια εποχή που το Ισραήλ επαναπροσεγγίζει την Άγκυρα.

Το ΜέΡΑ25 έχει επανειλημμένα αποδοκιμάσει την μονομέρεια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και την πρόσδεσή της στο άρμα του Ισραήλ – έργο της κυβέρνησης Τσίπρα υπενθυμίζουμε. Ταυτόχρονα, έχουμε δηλώσει εδώ και καιρό πως ο αγωγός EastMed έχει εγκαταλειφθεί από τους βασικούς παίκτες/χρηματοδότες του.

Δεδομένου ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο EastMed δεν θα είναι στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ, καλούμε το Μαξίμου να αφήσει τα μασημένα λόγια και να δηλώσει ξεκάθαρα την αλήθεια στον ελληνικό λαό σχετικά με τον υποτιθέμενο αγωγό EastMed.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο