Τομέας Δικαιωμάτων: Να σταματήσει η καταστολή εναντίον των προσφύγων στον Ελαιώνα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Αυγ, 2022

Αυτό που πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες στο Προσφυγικό Καμπ του Ελαιώνα είναι εξοργιστικό.

Ήδη εδώ και μήνες ο Δήμαρχος Αθηναίων και ανιψιός του Πρωθυπουργού, Κώστας Μπακογιάννης, είχε ζητήσει την εκκένωση της δομής και την μεταφορά των προσφύγων. Όμως η οργανωμένη αντίδραση των προσφύγων που διέμεναν εκεί και δεκάδων αλληλέγγυων –που έσπευσαν να τους στηρίξουν– απέτρεψε την Κυβέρνηση να προβεί σε άλλες ενέργειες.

Από την Πέμπτη 18 Αυγούστου και σήμερα, Παρασκευή 19 Αυγούστου, οι άνθρωποι που μένουν στη δομή ζουν έναν ζωντανό εφιάλτη, αφού η ακροδεξιά Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προχώρησε σε βίαιη εισβολή στο καμπ τα μεσάνυχτα με οπλισμένες διμοιρίες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, κάνοντας χρήση χημικών και πραγματοποιώντας συλλήψεις.

Λίγο νωρίτερα ο Υπουργός των pushbacks κ. Μηταράκης ενημέρωσε πως η προσφυγική δομή θα κλείσει όπως και να έχει, αδιαφορώντας για τα εκατοντάδες παιδιά και τα άτομα που ζουν εκεί και χωρίς να έχει προγραμματιστεί οποιοδήποτε σχέδιο μετεγκατάστασης σε άλλο χώρο που θα είχε τη σύμφωνη γνώμη των ατόμων.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους ανθρώπους που μένουν στην Προσφυγική Δομή του Ελαιώνα και ζητάμε να σταματήσει τώρα αμέσως η καταστολή εις βάρος των προσφύγων από την ακροδεξιά και αυταρχική Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Αυτό που έχουν ανάγκη σήμερα οι πρόσφυγες που διαμένουν στην χώρα μας είναι στήριξη από την Πολιτεία, περίθαλψη, φροντίδα και δικαίωμα στη ζωή.

Ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν πως η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αποδείξτε, κύριοι και κυρίες, πως δεν είστε ένα τσούρμο από ακροδεξιούς που πνίγουν ανθρώπους στο Αιγαίο βουλιάζοντας τις βάρκες τους, υψώνοντας φράχτες στον Έβρο, βαφτίζοντας τους κατατρεγμένους «εθνική απειλή», και στοιβάζοντάς τους σε στρατόπεδα-φυλακές. Τουλάχιστον προσπαθήστε να μας διαψεύσετε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο