Τομέας Δικαιωμάτων ΜέΡΑ25: Έξω από τις γειτονιές μας η αστυνομία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Ιούλ, 2022

Νωρίς το μεσημέρι, χθες Τρίτη 12/7, στην πλατεία Εξαρχείων ενώ πραγματοποιούταν κινητοποίηση από συλλογικότητες γειτονιάς ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λόφου Στρέφη και της κατασκευής μετρό στην εναπομείνασα πλατεία των Εξαρχείων, αστυνομικές δυνάμεις των ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ επιτέθηκαν αναίτια και βιαίως σε βάρος του πλήθους. Η κατάληξη ήταν η προσαγωγή νεαρού ατόμου, που παρά τις αντιδράσεις φίλων του για τους λόγους που τον προσάγουν, οι αστυνομικοί δεν έδωσαν καμία διευκρινιστική απάντηση και εκτόξευσαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης στα άτομα που υπήρχαν εκεί γύρω.

Ήταν γνώριμη η αυταρχική συμπεριφορά των ατόμων των ομάδων ΔΡΑΣΗ, ειδικά όταν αφορά ζητήματα ελευθεριών -όπως οι ελεύθερες γειτονιές από καταστολή, ολιγάρχες και συμφέροντα- δεν περιμέναμε όμως ότι οι αστυνομικές δυνάμεις τώρα θα λειτουργούσαν και ως μπράβοι των μεγάλων εταιρειών AirBnb που θέλουν να ληστεύσουν το κέντρο της Αθήνας, και να απομακρύνουν τους ντόπιους κατοίκους από τα μέρη που ζουν, ώστε να κάνουν πολυτελείς κατοικίες που θα φιλοξενούν τουρίστες.
Καταγγέλλουμε την αστυνομική παρέμβαση σήμερα στην πλατεία Εξαρχείων, όπως και κάθε αστυνομική παρουσία σε κοινωνικούς χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, ελεύθερους χώρους και πανεπιστήμια. Δεν θα επιτρέψουμε να κανονικοποιηθεί η αστυνομοκρατία και η κατασταλτική μανία των πραιτοριανών της Κυβέρνησης.
Θα αντισταθούμε στις πόλεις μας, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, όπως θέλουμε.
Τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν σε ήρεμες γειτονιές μακριά από το κλίμα τρόμου και ανασφάλειας που προκαλούν οι πάνοπλες δυνάμεις καταστολής.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο