Νεολαία ΜέΡΑ25: Το πολυνομοσχέδιο ντροπής για την Παιδεία δεν θα τους περάσει!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Ιούλ, 2022

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη συνήθη πρακτική, φέρνει εν μέσω καλοκαιριού και εξεταστικής ένα ακόμη επαίσχυντο νομοσχέδιο για τη δημόσια παιδεία. Την ίδια στιγμή διώκει με μηνύσεις συναδέλφους μας στην Κρήτη. Ένα πολυνομοσχέδιο με τίτλο «ΑΕΙ νέοι ορίζοντες» με 464 άρθρα. Μέσα σε αυτά τα 464 άρθρα κρύβεται η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας, η είσοδος των εργολάβων στα πανεπιστήμια, οι διώξεις φοιτητ(ρι)ών, η αναγκαστική σύνδεση της δημόσιας παιδείας με την αγορά εργασίας και η δημιουργία πανεπιστημίων πολιτικά αποστειρωμένων.

Σε όλα αυτά προστίθεται η μείωση των εισακτέων, πράγμα που έχει καταφέρει η κυβέρνηση καθώς από το 2020 έχουν κοπεί από τη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση πάνω από 30.000 μαθητές/τριες.

Είναι γνωστά τα όνειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη: κατεστραμμένη δημόσια παιδεία, αστυνομία εντός των σχολών, φοβισμένοι/ες φοιτητ(ρι)ές, διώξεις σε όσους/ες αντιστέκονται στην κυβερνητική λαίλαπα, φτωχοποίηση της νεολαίας. Το υπουργείο Παιδείας δε νοιάζεται για τα υποστελεχωμένα τμήματα, τις ελλιπείς δομές, την απουσία φοιτητικής μέριμνας αλλά νοιάζεται για την αύξηση του πελατολογίου των κολλεγιαρχών φίλων.

Σε όλα αυτά, το φοιτητικό κίνημα είναι εδώ και απαντάει. Φοιτητές και φοιτήτριες από όλη την Ελλάδα ενώνουμε τις δυνάμεις αύριο μαζί με διδάσκοντες και ερευνητικό προσωπικό ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο της ντροπής για την παιδεία. Εξάλλου, όπως και με την πανεπιστημιακή αστυνομία, έτσι και εδώ, ο νόμος αυτός θα μείνει στα χαρτιά. Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 δεν αποδεχόμαστε το νομοσχέδιο Κεραμέως και απαιτούμε την άμεση παύση διώξεων των συναδέλφων στην Κρήτη. Συμμετέχουμε στην αυριανή πορεία (14/07) που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι στις 18:00 στα Προπύλαια (Ακαδημία).

Δε θα τους περάσει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο