Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τη σημερινή κινητοποίηση στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα στις 6μμ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Οκτ, 2022

Στηρίζουμε με την συμμετοχή μας την σημερινή κινητοποίηση στην είσοδο του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα στις 6μμ, Τριπόλεως και Μοναστηρίου, που διοργανώνουν την Κυριακή (2/10) η Πρωτοβουλία Αγώνα για το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα  και η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνα.

Η κινητοποίηση είναι ενάντια στα σχέδια του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων για την δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών εντός του Αρχαιολογικού Άλσους της Ακαδημίας Πλάτωνα με την διαχρονική – για όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις αλλά πλέον χαρακτηριστική για την Μητσοτάκης Α.Ε. – στόχευση στην “αξιοποίηση” δημοσίων αγαθών προς όφελος προσοδούχων ιδιωτών.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει την προσπάθεια των πολιτών να υπερασπιστούν τον δημόσιο χώρο και συνηγορεί στις προτάσεις για δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών στα περιβάλλοντα οικόπεδα και εκτός του αρχαιολογικού Άλσους της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Θυμίζουμε πως πριν μερικές ημέρες ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ακαδημία Πλάτωνος και συζήτησε με εκπροσώπους από τις συλλογικότητες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο