Το ΜέΡΑ25 για την αφαίρεση λόγου από τον κ. Πολάκη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Φεβ, 2022

Αν κάθε φορά που βουλευτής ή υπουργός μιλούσε εκτός θέματος, έκλειναν τα μικρόφωνα, και εν τέλει τη Βουλή, η Βουλή θα ήταν μονίμως κλειστή.

Οι υπουργοί μιλούν εκτός θέματος όποτε θέλουν. Και το χειρότερο; Συστηματικά καταθέτουν εκτός θέματος εκτρωματικές τροπολογίες τις οποίες περνούν πριν προλάβει το Κοινοβούλιο να τις συζητήσει, εξευτελίζοντας τον κοινοβουλευτισμό με την πλήρη ανοχή του Προέδρου της Βουλής.

Οι κυβερνήσεις ολοκληρώνουν την, επί της ουσίας, κατάργηση της Βουλής με την πρακτική πολυνομοσχέδιων που περνούν στα γρήγορα (fast track) έτσι ώστε κανείς βουλευτής να μην μπορεί να είναι… εντός θέματος!

Υπό το πρίσμα αυτής της εσκεμμένης απαξίωσης της Βουλής (την οποία το ΜέΡΑ25 έχει στηλιτεύσει εμπεριστατωμένα), το χτεσινό περιστατικό στη Βουλή οδηγεί σε δύο συμπεράσματα:

  1. Η επιλεκτική απαγόρευση στον κ. Πολάκη να μιλά εκτός θέματος (όταν Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και λοιποί βουλευτές σπάνια μιλούν εντός θέματος), αποτελεί πολιτική επιλογή του Προέδρου της Βουλής που μόνο ως θεσμική δεν μπορεί να κριθεί
  2. Η ουσία του περιστατικού είναι η ουσιαστική υποβάθμιση του εγκλήματος της Novartis σε «γραφικότητα».

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τον διαχρονικό εξευτελισμό της Βουλής των Ελλήνων (με την «βούλα» του Προέδρου της) και την συγκεκριμένη προσπάθεια της ολιγαρχίας να εμφανίζεται ως «γραφικός» όποιος πολίτης εξακολουθεί να προβληματίζεται για το γεγονός ότι το έγκλημα της Novartis πάει, όπως πιο παλιά εκείνο της Siemens, στο αρχείο της κλεπτοκρατίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο