Να σταματήσουμε την εγκληματική υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας από την Μητσοτάκης Α.Ε. – Τρίτη 1/2 στις 13.00 στο Υπουργείο Υγείας

Συνεντεύξεις - videos
31 Ιαν, 2022

Η κατάσταση της Υγείας στη χώρα συνοπτικά:

  • Θλιβερές πρωτιές σε νεκρούς από κορονοϊό καθημερινά.
  • Χιλιάδες άνθρωποι που καθυστερούν ή χάνουν τις θεραπείες τους για άλλες ασθένειες: μια κατάσταση που οι συνέπειές της θα φανούν ακόμα περισσότερο και μετά την πανδημία.
  • Μια επιπλέον αθέατη πανδημία ψυχικής υγείας, με τον αυταρχισμό και τον παραλογισμό που έχει γεμίσει την καθημερινή ζωή να έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση και τα ψυχικά νοσήματα.

Την κατάσταση αυτή καλούνται να διαχειριστούν εξουθενωμένοι γιατροί και νοσοκόμοι στα αποδεκατισμένα νοσοκομεία και κέντρα υγείας μας, με τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.

Το έργο τους υπονομεύεται όμως πολλαπλά από την κυβέρνηση, όχι μόνο από την έλλειψη πόρων και ανθρώπινου δυναμικού:
Ο εμβολιασμός έχει εργαλειοποιηθεί για προώθηση απολύσεων, τα μέτρα προστασίας έχουν χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν ως αιτία διώξεων κατά αγωνιστών, τα διαγνωστικά εργαλεία έγιναν χαράτσι και ολόκληρη η επιστήμη της εντατικής θεραπείας έγινε λάστιχο στα χέρια της κυβερνητικής προπαγάνδας:

Η κυβέρνηση είναι ο μεγαλύτερος υπονομευτής της επιστημονικής μεθόδου και ο μεγαλύτερος τροφοδότης του ανορθολογισμού.

Είναι βέβαια συγχρονισμένη και με άλλους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού κατεστημένου, ιδιαίτερα στην υπονόμευση ενός πολύτιμου εργαλείου αντιμετώπισης της επιδημίας όπως τα εμβόλια. Τα σκάνδαλα στις προμήθειες της ΕΕ, η άρνηση να προμηθεύσουν με εμβόλια λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς εξάρτησης και εκμετάλλευσης από τη Δύση, η προώθηση απολύσεων με πρόσχημα το μη εμβολιασμό και η μετατροπή νοσοκομείων αποκλειστικά σε εμβολιαστικά κέντρα, είναι παράγοντες που σπέρνουν αμφιβολίες και μόνο ζημιά κάνουν στην εμβολιαστική προσπάθεια που κάνει η πλειοψηφία της κοινωνίας με μπροστάρη την επιστημονική κοινότητα και τη συμπαράστασή μας από την πρώτη στιγμή.

Εμείς είμαστε σαφείς:

Καμία απόλυση εργαζομένου σε κανέναν κλάδο, κανένα πρόστιμο σε όποιον/α δεν έχει εμβολιαστεί.

Επιστροφή όλων των ατομικών προστίμων που επιβλήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας και των lock down και αποτελούν το επιστέγασμα της ταξικής και αυταρχικής διαχείρισης της πανδημίας.

Οι υγειονομικές μονάδες και οι εργαζόμενοι σε αυτές να αποφασίσουν για τους τρόπους επανένταξης των υγειονομικών σε αναστολή.

Αποκατάσταση της διαφάνειας, της επιστημονικής μεθόδου και της δημοκρατικής λογοδοσίας.

Να σταματήσει η εργαλειοποίηση της επιστήμης και να ενισχυθεί η επιστημονική ενημερωτική εκστρατεία.

Και επιτέλους…

Η κυβέρνηση να κάνει αυτά που το ΜέΡΑ25 φωνάζει συνεχώς από το Μάρτιο του 2020:

  • Να δημιουργήσει ένα δίκτυο δωρεάν τεστ για όλους, ένα δίκτυο που θα βοηθήσει όχι μόνο στον έλεγχο της πανδημίας, όχι μόνο στον εμβολιασμό, αλλά και την τόσο σημαντική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
  • Να ενισχύσει πραγματικά το ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επαρκή εξοπλισμό και κατάλληλες υποδομές.

Η άρνηση της κυβέρνησης να κάνει τα αυτονόητα δεν εξηγείται από την ανεπάρκειά της, αλλά από τη σπουδή της να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα.

Προτεραιότητές τους :

  • Κερδοσκοπία πάνω στη διάγνωση, με τους πολίτες να πληρώνουν δυσβάσταχτα κόστη σε διαγνωστικά κέντρα αντί να διενεργούνται δωρεάν τεστ και να παρέχονται μέσα ατομικής προστασίας.
  • Διαφυγή των ιδιωτικών κλινικών από το βάρος της αντιμετώπισης του covid-19 αντί για επίταξη.
  • Αποψίλωση και κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων με σκοπό να εμφανιστεί ως λύση η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίησή τους μέσω ΣΔΙΤ.

Για μας η Δημόσια Δωρεάν Υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα και δεν θα επιτρέψουμε άλλα παιχνίδια με αυτήν.

Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ούτε ως πεδίο κερδοφορίας, ούτε ως πεδίο άσκησης αυταρχισμού της κυβέρνησης. Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με πρόστιμα, κερδοσκοπία και ατομική ευθύνη. Η μόνη ατομική ευθύνη που έχει ο καθένας και η καθεμιά μας είναι να αντισταθούμε σε αυτή την εγκληματική πολιτική.

Ένα ισχυρό ΕΣΥ για όλους και για όλες είναι η απάντηση στην πανδημία και ο μόνος δρόμος να εξασφαλιστεί το αγαθό της Υγείας διαχρονικά.

Καλούμε όλες και όλους να σταθούν στο πλευρό των ανθρώπων του ΕΣΥ. Να γίνουμε ασπίδα για κάθε νοσοκομείο που υποβαθμίζεται, για κάθε κέντρο υγείας που φυτοζωεί. Να υπερασπιστούμε το ΕΣΥ και να διεκδικήσουμε την ενίσχυσή του σε όλα τα πεδία.

Όλες και όλοι να ενισχύσουμε με την παρουσία μας την κινητοποίηση των σωματείων (ΟΕΝΓΕ,ΠΟΕΔΗΝ,ΑΔΕΔΥ) την Τρίτη 1/2/2022 στις 13.00 στο Υπουργείο Υγείας

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο