Το κράτος της ΝΔ είναι επιτελικό για την Ολιγαρχία, όχι για τους Πολίτες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Μάι, 2022

Αρχές του προηγούμενου μήνα, στις 8 Απριλίου συγκεκριμένα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 κατέθεσε ερώτηση με θέμα το όργιο των αυθαίρετων κατασκευών στις παραλίες της Ρόδου. Το ζήτημα άπτεται πολλών υπουργείων, καθώς αφορά το περιβάλλον, τον πολιτισμό – πολλές κατασκευές είναι σε αρχαιολογικούς χώρους, τη δικαιοσύνη, την τοπική αυτοδιοίκηση, την αστυνομία αλλά και τα δημόσια έσοδα. Η ερώτηση απευθύνθηκε και στον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος, βάσει του ΦΕΚ 4621 που δημοσιεύθηκε στις 6 Οκτωβρίου 202, έχει ως αρμοδιότητα και «τον συντονισμό μεταξύ των υπουργείων, ιδιαίτερα σε ζητήματα συναρμοδιοτήτων τους», δηλαδή είναι ο κατάλληλος για να απαντήσει τη συγκεκριμένη ερώτηση. 

Μας απάντησε: Ότι δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει! Δεν μας προκαλεί έκπληξη που ο υπουργός ο οποίος έχει θεσμικά την αρμοδιότητα του συντονισμού των υπουργείων σε θέματα συναρμοδιοτήτων τους, όπως κατ εξοχήν είναι η αντιμετώπιση και θεραπεία των αυθαίρετων κατασκευών στους αιγιαλούς τουριστικών προορισμών, δηλώνει αναρμόδιος. Και δεν μας προκαλεί έκπληξη επειδή δουλειά του κ.Γεραπετρίτη είναι να εξυπηρετεί την Ολιγαρχία, όχι το λαό, όχι να προστατεύει το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά. 

Είναι άλλη μια απόδειξη ότι σύσσωμη η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει επάξια τον χαρακτηρισμό Μητσοτάκης Α.Ε. που το ΜέΡΑ25 της έχει αποδώσει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο