Ντροπιαστική για την ελληνική δικαιοσύνη η αθώωση των αστυνομικών στη δολοφονία του Ζακ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Μάι, 2022
Μια ακόμα ντροπιαστική μέρα για την ελληνική αστική δικαιοσύνη, που για άλλη μια φορά υποθάλπει την αστυνομική αυθαιρεσία, βία και ασυδοσία, αθωώνοντας τους αστυνομικούς για την δολοφονία του Ζακ και μη μετατρέποντας την κατηγορία για τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με την σύμφωνη γνώμη πάντα και της Εισαγγελίας, όπως συνηθίζεται άλλωστε σε περιπτώσεις εκδίκασης εγκλημάτων από αστυνομικούς.
Προφανώς η αστική δικαιοσύνη, ως το μακρύ χέρι του αστικού κράτους των “νοικοκυραίων”, δεν είδε αυτό που είδε όλη η υπόλοιπη κοινωνία στο τραγικό βίντεο της δολοφονίας της Zackie, ότι δηλαδή στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, όπως διακινούσαν τότε τα μέσα μαζικής εξαπάτησης του συστήματος και της ολιγαρχίας, αλλά ότι το “κράτος” (οι δυνάμεις καταστολής) και τα “αφεντικά” (οι γνωστοί ως “νοικοκυραίοι” εκείνης της περιόδου) έκαναν δολοφονία.
Την ντροπιαστική αυτή απόφαση επισφράγισε και η παρουσία του γενικού γραμματέα των ειδικών φρουρών κ. Μαυροειδάκου κατά την απαγγελία της απόφασης, γνωστού για τις αντιλήψεις του ότι οι αστυνομικοί στη δολοφονία του Ζακ “έκαναν τη δουλειά τους πολύ καλά” καθώς και η βίαιη και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στο εξοργισμένο πλήθος, μεταξύ των οποίων και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, που διαμαρτυρόταν για την ντροπιαστική απόφαση.
Καλούμε όλες, όλους, όλ@ να βρεθούμε, σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου, στις 7:30μ.μ. στο Μοναστηράκι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση του δικαστηρίου και τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο