Νεολαία ΜέΡΑ25: Απαιτούμε Δικαιοσύνη! Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ντροπιαστική

Συνεντεύξεις - videos
03 Μάι, 2022

Μαύρη ημέρα για την ελληνική δικαιοσύνη. Σήμερα, στις 7:30μμ, στο Μοναστηράκι καλούμε όλες, όλους, όλ@ για να απαιτήσουμε δικαιοσύνη μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.

Έληξε σήμερα η δίκη με την ανακοίνωση της απόφασης για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Η έδρα έκρινε ένοχους τους Δημόπουλο και Χορταριά, αλλά αθώωσε όλους τους αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν και βασάνισαν τον Ζακ.

Άλλη μια φορά η Αστική Δικαιοσύνη αποδεικνύει για ποιους λόγους δεν πρέπει να της έχουμε καμία εμπιστοσύνη, αφού προστάτευσε τα παιδιά του κράτους, τους αστυνομικούς, που δεν θα λογοδοτήσουν ούτε τώρα.

Για εμάς η πραγματικότητα είναι άλλη. Στην Ομόνοια έγινε δολοφονία. Ο Ζακ Κωστόπουλος κατέληξε μετά από κλωτσιές και άγριο ξυλοδαρμό, αφού βασανίστηκε δεμένος χειροπόδαρα για πολλή ώρα.

Από την πρώτη στιγμή τα συστημικά ΜΜΕ σε συντονισμό με το κράτος, μίλησαν για ληστεία και επιχείρησαν να βαφτίσουν τη Zackie ως πρεζάκι και ληστή. Ενώ δοκίμασαν να εξαφανίσουν το υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) που αποδείκνυε τη δολοφονία.

Δεν αρκούσε, σήμερα, η ντροπιαστική απόφαση για τον Ζακ, οι αστυνομικές δυνάμεις έδειξαν άλλη μια φορά πως δεν διακατέχονται από κανένα συναίσθημα, αφού επιτέθηκαν στην Μάγδα Φύσσα και σε αλληλέγγυους/ες μέσα στην αίθουσα απωθώντας τους με τις ασπίδες και βγάζοντας τους έξω.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 στηρίζουμε και καλούμε όλες, όλους, όλ@ να βρεθούμε, σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου, στις 7:30μ.μ. στο Μοναστηράκι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση του δικαστηρίου και τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο