Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τιμωρηθούν όλοι οι δολοφόνοι του Ζακ – Όλ@ σήμερα στις 7:30 μ.μ στο Μοναστηράκι

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Μάι, 2022

Σήμερα, στην συνέχιση της δίκης του Ζακ Κωστόπουλο, το Μεικτό Ορκωτό
Δικαστήριο έκρινε ενόχους κατά πλειοψηφία τον κοσμηματοπώλη και τον
μεσίτη για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.  Αθώωσε τους τέσσερις αστυνομικούς με πλειοψηφία 4 προς 3, ενώ απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής, για την μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η απόφαση του Δικαστηρίου να αθωώσει τους αστυνομικούς είναι απαράδεκτη. Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν απέτρεψαν τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του Ζακ και δεν συνέλαβαν τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη, όπως ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν, αλλά υπήρξαν συνεργοί στην δολοφονία του. Επιπλέον, δεν απέκλεισαν τον χώρο που έγινε το περιστατικό, με αποτέλεσμα ο κοσμηματοπώλης να το καθαρίσει και να χαθούν στοιχεία, ενώ από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν να καταστρέψουν βίντεο και εικόνες.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε την Ελληνική Αστυνομία να δολοφονεί, να μην λογοδοτεί πουθενά και να μην τιμωρείται. Βλέπουμε την κανονικοποίηση της βίας και της συστημικής διάκρισης κατά των τρανς ατόμων.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με δηλώσεις των Υπουργών του, «ξεπλένει»  κάθε φορά τα εγκλήματα της αστυνομίας. Κάλυψη στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην δολοφονία του Ζακ μέσω των δηλώσεων της παρείχε και η τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη της πρώην Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς για το περιστατικό προχώρησε στην απαράδεκτη δήλωση πως: «η αστυνομία δεν έκανε κάτι εκτός των ορίων της δραστηριότητας της, την οποία  οφείλει να έχει».

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΤΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25 στηρίζουμε και καλούμε όλ@, σήμερα Τρίτη στις 7:30 μ.μ στο Μοναστηράκι, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση του δικαστηρίου. Για την δικαίωση της μνήμης του Ζακ/ της Zackie Oh, που υπήρξε θύμα μιας αποτρόπαιης δολοφονίας και που τα ΜΜΕ προσπάθησαν, από την πρώτη στιγμή να δολοφονήσουν και δεύτερη φορά , μέσω της δολοφονίας του χαρακτήρα τ@.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να υπάρξει πραγματική δικαίωση για τον ακτιβιστή Ζακ και την οικογένεια του. Μέχρι να τιμωρηθούν όλοι οι δολοφόνοι του Ζακ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο