Το 5ο μνημόνιο έρχεται σύντομα με παράλληλη ένταση της ξενοφοβίας, της ακροδεξιάς ρητορικής, του αυταρχισμού και της καταστολής

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Ιούλ, 2020

Η προσπάθεια επιβολής ενός αστυνομικού κράτους από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον επικίνδυνο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοΐδη δεν θα περάσει.

Στην χθεσινή μαζική και ειρηνική αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας, απέναντι από την παράλληλη συγκέντρωση “αυθόρμητης ομάδας πολιτών” κατά των προσφύγων και μεταναστών, επιτέθηκαν αναίτια και με εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων αστυνομικές δυνάμεις έξω από την ΑΣΟΕΕ και αφού είχε λάβει τέλος η συγκέντρωση.

Η χθεσινή επίθεση καταστολής δηλαδή, τα ΜΑΤ του κ.Χρυσοχοΐδη ήταν ένα σαφές σινιάλο προς όποιον δεν ταίριαζε στο προφίλ του “εθνικά ανήσυχου” πλήθους εντός του οποίου εναγκαλίζονταν ιδεολογικά ο βουλευτής της Κυβέρνησης Κ.Μπογδάνος με τον υπόδικο ναζιστή Ηλία Κασιδιάρη.

Η εκτεταμένη κρατική βία και καταστολή της Κυβέρνησης αποσκοπούσε στην τρομοκράτηση των πολιτών που βρέθηκαν εκεί για να αντιδράσουν στο ρατσιστικό παραλήρημα ακροδεξιών φωνών.

Λίγες μόλις μέρες μετά και την ψήφιση του χουντικού νομοσχεδίου του κ.Χρυσοχοΐδη, η Κυβέρνηση έρχεται και επιβεβαιώνει αυτό που ήδη φοβόμασταν.

Το 5ο μνημόνιο έρχεται σύντομα με παράλληλη ένταση της ξενοφοβίας, της ακροδεξιάς ρητορικής, του αυταρχισμού και της καταστολής.

Εμείς στο αστυνομοκρατούμενο κράτος που ονειρεύεται ο κ.Μητσοτάκης και η ολιγαρχία δίχως σύνορα για να επιβάλουν μισάνθρωπες πολιτικές λιτότητας και ακροδεξιού μίσους δεν θα συναινέσουμε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο