Θοδωρής Τσούχλος, πρόεδρος ΟΛΜΕ: Απέτυχε η προσπάθεια της κ. Κεραμέως να σπείρει το φόβο και να διχάσει τους εκπαιδευτικούς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Οκτ, 2021

Παρά τις προσπάθειες της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, να διχάσει τους εκπαιδευτικούς για τα θέματα λειτουργίας του σχολείου και την αξιολόγηση, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θοδωρής Τσούχλος, δηλώνει κατηγορηματικά στο Στίγμα της ΜέΡΑς ότι η συντριπτική πλειοψηφία του διδακτικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απορρίπτει τις μεθοδεύσεις της:

Την περασμένη άνοιξη, πάνω από το 90% των συλλόγων των καθηγητών είχαν ταχθεί ενάντια στην «αξιολόγηση» της κ. Κεραμέως. Στη συνέχεια, η υπουργός το καλοκαίρι ψήφισε ένα νόμο που λέει ότι όποιος δεν πραγματοποιήσει την αυτοαξιολόγηση θα τιμωρηθεί με σκληρό τρόπο.

Έτσι, έκανε μια προσπάθεια να διασπείρει το φόβο και να διαιρέσει τον κλάδο, η οποία όμως απέτυχε. Παρά τις απειλές της, απέτυχε στο στόχο της. Και επειδή δεν μπορούσε να στείλει στα πειθαρχικά συμβούλια χιλιάδες εκπαιδευτικούς προσέφυγε στην προσφιλή μέθοδο της δικαστικής οδού.

Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι όλη αυτή η κινητοποίηση δεν ξεκίνησε από την ΟΛΜΕ, αλλά από τους συλλόγους και απλά η Ομοσπονδία ακολούθησε. Οι συνάδελφοι από μόνοι τους κατάλαβαν ότι η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να γίνει, δεν στέκει.

Η υπουργός μιλά για το αυτόνομο σχολείο και αν δείτε αυτά που προτείνει, πρόκειται για τον πλήρη έλεγχο κάθε βήματος του σχολείου από το υπουργείο. Μάλιστα, δήλωνε περιχαρής η κ. Κεραμέως ότι αν ένα σχολείο έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί τους πόρους του, θα μπορεί να διαθέτει περισσότερα χρήματα για να κάνει κάτι καλύτερο. Όμως ήρθαν σε αυτό το σημείο οι σχολικές επιτροπές των δήμων και λένε στους διευθυντές των σχολείων ότι αν προβούν σε τέτοιες ενέργειες, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πρέπει να κατευθύνονται στους δήμους, από τη στιγμή που και αυτοί παρουσιάζουν ελλείμματα.

Αν και γενικά η ιδέα του management στα σχολεία είναι απαράδεκτη, ακόμη και σε αυτό το επίπεδο η ιδέα της υπουργού ήταν αποτυχημένη.
Είναι γνωστό ότι παράλληλα τρέχουν πολλά και σημαντικά ζητήματα, όπως η πανδημία, τα εμβόλια, τα τεστ, η αραίωση των τμημάτων στα σχολεία και άλλα πολλά. Δυστυχώς όμως, η κ. Κεραμέως δεν λαμβάνει υπόψη της τις προτάσεις μας για κανένα θέμα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο