Η απάντηση της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Φ. Μπακαδήμα στην επίθεση του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου για την ΑΜΚΕ «Διεθνές Κέντρο Τεχνολογιών & Καινοτομιών»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Σεπ, 2021

Είναι προφανής ο πανικός του κ. Χατζημάρκου, Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου. Μετά την πρωτοφανή δήλωση αναρμοδιότητας του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου στη σχετική επίκαιρη ερώτησή μου, κλήρωσε στον δύσμοιρο Περιφερειάρχη ο άχαρος, πραγματικά, ρόλος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: την ΑΜΚΕ της Περιφέρειας που θα έχει την πολυεθνική ONEX ως βασικό μέτοχο και διαχειριστή εθνικών και κοινοτικών πόρων. Πώς επιλέγει ο κ. Χατζημάρκος να παίξει αυτόν τον άχαρο ρόλο; Ομοίως άχαρα! Ξεκινά με αισχρά ψεύδη, ωμή λάσπη για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, αποδίδοντάς την στον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ πρόκειται για κατάπτυστο μέτρο που πρωτοεφαρμόστηκε την 1/10/2015 επί υπουργίας Τσακαλώτου, σύμφωνα με τους όρους του 3ου Μνημονίου που υπερψήφισε με χέρια και πόδια η παράταξη του κ. Χατζημάρκου, η ΝΔ! Πραγματικά, για τόσο ανόητους περνά τους νησιώτες; Μπορεί οι γαλάζιοι πολιτευτές και τα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης να έχουν μνήμη χρυσόψαρου -παράδειγμα και η «αναρμοδιότητα» του κ Γεωργιάδη ο οποίος ήταν εξόχως αρμόδιος όταν συμμετείχε ως προσκεκλημένος σε κάθε σχετική εκδήλωση της ONEX-, όμως οι Έλληνες πολίτες έχουν βιώσει στο πετσί τους τα αποτελέσματα των κυβερνητικών αποφάσεων όλων των κομμάτων του μνημονιακού τόξου.

Ας μιλήσουμε, όμως, και για το επίδικο που έχει πανικοβάλλει Κυβέρνηση και Περιφέρεια. Το μοντέλο των δήθεν Αναπτυξιακών Εταιρειών των ΟΤΑ είναι ο πρόσφορος τρόπος που επιλέγει η Μητσοτάκης Α.Ε. για να διασπαθίσει το Ταμείο Ανάκαμψης, καναλιζάροντάς το σε πολυεθνικές της αρεσκείας της και τους εδώ frontmen τους, στην εγχώρια ολιγαρχία και στους παρατρεχάμενους της Ανώνυμης Εταιρείας που έχουμε για κυβέρνηση. Αυτό τους πονά, το ξεμπρόστιασμα, η αποκάλυψη της αλήθειας, αυτό φοβούνται και καταφεύγουν στη χυδαία διαστρέβλωση της πραγματικότητας!

ΥΓ. Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει στα δύο χρόνια της κοινοβουλευτικής του παρουσίας πάμπολλες φορές την ίδια τροπολογία πλήρους επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών στα νησιά. Η κυβέρνηση του κ. Χατζημάρκου την έχει απορρίψει ισάριθμες φορές! Αιδώς Αργείοι!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο