Θλιβερός παρατηρητής ο κ. Σταϊκούρας στο σημερινό Eurogroup, το 5ο Μνημόνιο έχει ήδη ψηφιστεί – Το ΜέΡΑ25 καλεί σε παλλαϊκή συστράτευση εναντίον του

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιούλ, 2021

Άλλο ένα Eurogroup ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες, με επίκεντρο τα δημοσιονομικά των χωρών της Ευρωζώνης με το πέρας της πανδημίας. Ένα Eurogroup που για τη χώρα μας δεν προβλέπει κανένα λευκό καπνό.

O κ. Σταϊκούρας δεν θα το παρακολουθήσει με την ιδιότητα του Υπουργού Οικονομικών μιας ανεξάρτητης χώρας, αλλά με την ιδιότητα του θλιβερού, σιωπηλού παρατηρητή, μιας και η κυβέρνησή του ήδη είχε φροντίσει, με το μεσοπρόθεσμο που ψήφίστηκε την 1η Ιουλίου, να αφοπλίσει δημοσιονομικά το μέλλον της χώρας.

Κι αυτό γιατί το μεσοπρόθεσμο της 1ης Ιουλίου, που πέρασε στα μουλωχτά εν μέσω θέρους, πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού και με την εκκωφαντική σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι τίποτα άλλο από το 5ο Μνημόνιο. Ένα τοξικότατο και ταξικότατο Μνημόνιο, που προβλέπει ακόμα και πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,7% από το 2025 και μετά, που συνιστούν νέα σκληρή και μεγαλύτερη λιτότητα για τους πολλούς.

Ένα Μνημόνιο για το οποίο καιρό τώρα -ακόμα και πριν την πανδημία- προειδοποιούσε το ΜέΡΑ25, και η κυβέρνηση απαντούσε αυτάρεσκα με το «Ταμείο Ανάκαμψης» που θα βρέξει λεφτά, για να έρθει σήμερα η ίδια η Ε.Ε. να επιβεβαιώσει ότι η «Μητσοτάκης Α.Ε.» σκοπεύει να το διαθέσει σε λίγους και ισχυρούς.

Απέναντι στη συμπαιγνία του κ. Μητσοτάκη, του κ. Τσίπρα και ευρύτερα του μνημονιακού τόξου, το ΜέΡΑ25 καλεί σε παλλαϊκή συστράτευση και βγαίνει μπροστά ώστε με ενότητα για ρήξη να αποτρέψουμε τη νέα φτωχοποίηση. Αύριο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την Πάτρα θα εξειδικεύσει τα νέα μέτρα που έρχονται, αλλά και το τι μπορούμε να τα κάνουμε για τα αποτρέψουμε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο