Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την αναζωπύρωση της πανδημίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιούλ, 2021

Εντελώς δυσοίωνα είναι τα στοιχεία των τελευταίων ημερών όσον αφορά την αναζωπύρωση της πανδημίας δείχνοντας αύξηση των κρουσμάτων της τάξης του 40%. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει τις διχαστικές και τιμωρητικές πολιτικές διακινώντας συνεχώς σενάρια για μέτρα προνομίων σε εμβολισμένους και περιορισμών σε ανεμβολίαστους με παράλληλες απειλές και εκβιασμούς προς τους πολίτες για τη δυνατότητα οικονομικής στήριξης σε περίπτωση επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων.

Είναι σαφές πλέον πως η κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο και κυρίως την αξιοπιστία της στην σπασμωδική προσπάθεια της να πείσει τους ανεμβολίαστους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Χαρακτηριστική της ελαφρότητας και της εγκληματικής ανευθυνότητας που διακατέχει την κυβέρνηση, είναι η δήλωση μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων όπου κατήγγειλε πίεση από τα ΜΜΕ και κυβερνητικά στελέχη να δοθεί η εικόνα πως ξεμπερδέψαμε με τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται πως σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, κάθε τρεις και λίγο ανακοινωνόταν πανηγυρικά η νίκη ενάντια στην πανδημία και πολλές φορές διαστρεβλώνονταν δηλώσεις των ειδικών από κυβερνητικά στελέχη και μίντια ή τους αποδίδονταν ανύπαρκτες δηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση δημιουργώντας σύγχυση στους πολίτες ξοδεύοντας παράλληλα όση αξιοπιστία είχε ποτέ η κυβέρνηση, οι ευθύνες της οποίας είναι τεράστιες για την αναζωπύρωση της πανδημίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο