ΟΒ Κέρκυρας: Ένα ακόμα χτύπημα στο περιβάλλον της Κέρκυρας στο όνομα της στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιούλ, 2021

Την Κυριακή 11/7/2021, εκπρόσωποι των Οργανώσεων Βάσης Κεντρικής Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκαν τη λίμνη Αντινιώτη και συναντήθηκαν με κατοίκους της περιοχής, καθώς και με τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και επικεφαλής της παράταξης «Πορεία προς το Βοριά», κ. Σωκράτη Τρύφωνα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Ερημίτης Πλους», κ. Δημήτρη Φατήρα.

Η συνάντηση είχε σαν θέμα το σχεδιασμό κατασκευής Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος σε 237,3 οικοδομήσιμα στρέμματα, πάνω στην ακτή της λιμνοθάλασσας, ξενοδοχείου και 45 βιλών μαζί με συνεδριακούς χώρους, SPA, ιατρικά κέντρα κλπ., στην περιοχή Αγία Αικατερίνη της Λιμνοθάλασσας Αντινιώτη, η οποία είναι προστατευόμενη περιοχή Natura 2000.

Το ΜέΡΑ25, οι κάτοικοι και οι παρευρισκόμενοι θεσμικοί φορείς συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα στο περιβάλλον της Κέρκυρας στο όνομα της στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου.

Και όλα αυτά στηριγμένα στο μνημονιακό νόμο 4608/2019 του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί η εταιρεία χρησιμοποιεί το χωρικό εργαλείο ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης) με τις fast track διαδικασίες που προβλέπονται για τις «στρατηγικές επενδύσεις» (;) του παραπάνω νόμου, προσπαθεί (και φυσικά θα το καταφέρει) να παρακάμψει την περιβαλλοντική νομοθεσία επαναλαμβάνοντας το εγχείρημα ΕΡΗΜΙΤΗΣ, με αποτέλεσμα τη περιβαλλοντική δολοφονία της Κέρκυρας, αλλά και του Κερκυραϊκού τουρισμού. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι θα χρηματοδοτηθεί για αυτό από τους έλληνες φορολογούμενους.

Οι οργανώσεις του ΜέΡΑ25 και οι κάτοικοι συμφώνησαν να οργανώσουν και να μεθοδεύσουν τις ενέργειες τους, ώστε να ματαιώσουν τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου και να σώσουν αυτό το τοπίο άπειρου φυσικού κάλλους, σώζοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον και την οικονομία της Κέρκυρας.

ΟΒ Κεντρικής Κέρκυρας
ΟΒ Βόρειας Κέρκυρας

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο