«Τελειώνει ο πλανήτης» ισούται με «τελειώνουμε εμείς»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Ιούν, 2019

Η Μεσόγειος είναι από τις περιοχές που θίγονται ιδιαίτερα από την κλιματική αλλαγή, όπως αναφέρεται σε 27 Ακαδημίες της Ευρώπης. Αν συνεχιστεί η συνεχής ρύπανση και οι καταστροφικές συνήθειες που αλλάζουν το κλίμα, το σενάριο προβλέπεται  εφιαλτικό: καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες, ασθένειες και θάνατοι θα είναι οι επιπτώσεις. Το ανθρώπινο είδος θα πληγεί από την κλιματική αλλαγή.

Η περιοχή της Μεσογείου, στην Νότια Ευρώπη, δοκιμάζεται ήδη από την λιτότητα, η οποία καταστρέφει το περιβάλλον, όπως στην Ελλάδα, όπου επιβάλλονται εξορύξεις. Οι περιοχές της Βόρειας Αφρικής δοκιμάζονται ήδη από δυσμενή οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα. Τα προσθετικά προβλήματα της κλιματικής αλλαγής θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την ήδη υπάρχουσα κατάσταση. Η μετανάστευση θα αυξηθεί περαιτέρω, ξεσπιτώνοντας πληθυσμούς ολόκληρους από κοινωνίες, που δεν ευθύνονται τόσο για την άνοδο της θέρμανσης, κατευθύνοντας τους σε κοινωνίες που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κλιματική αλλαγή όπως η Ευρώπη. Στον ίδιο πλανήτη, όλοι είμαστε αλληλένδετοι.

Το ανθρώπινο είδος απειλείται από αυτό το μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, που δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Υπάρχει ανάγκη αλλαγής πολιτικής σε μια κατεύθυνση Πράσινης Μετάβασης, όπου είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει η χώρα μας αλλά και είναι καθοριστικό για τον πλανήτη να ακολουθήσουν μεγάλα σύνολα χωρών, όπως η Ευρώπη.

Το ΜέΡΑ25 έχει εκπονήσει πρόγραμμα Πράσινης Μετάβασης για την Ελλάδα, όπως και για την Ευρώπη γενικότερα. Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών για το ΜέΡΑ25 δείχνουν την ανάλογη αποδοχή του από την ελληνική κοινωνία.

τομέας Πράσινης Μετάβασης ΜέΡΑ25      

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο