Ταμείο Ανάκαμψης μόνο για λίγους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Απρ, 2024

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φώναζε από τον Φλεβάρη του 2021: «Tο Ταμείο Ανάκαμψης θα αποδειχθεί το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο».

Στα συστημικά μέσα θα διαβάσετε για το τι λέει ο Σόιμπλε, μετά θάνατον, για τον Βαρουφάκη, το τι λέει ο Τσακαλώτος για τον Βαρουφάκη, αλλά σίγουρα δεν θα διαβάσετε το σκάνδαλο που έσκασε με τη διασπάθιση δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και για το τι έλεγαν και λένε ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΜέΡΑ25 -ήδη από το 2021- για το Ταμείο δήθεν Ανάκαμψης.

Τον Φλεβάρη του 2021, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωνε από το βήμα της Βουλής ότι: «Είναι πολλά τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά για τους γνωστούς λίγους. Προειδοποιούμε: το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποδειχθεί το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο». Τον Ιούλιο του 2021, το ΜέΡΑ25 καταψήφισε τη νομοθέτηση του ταμείου τονίζοντας στην κυβέρνηση ότι «έχετε στήσει έτσι το Ταµείο Ανάκαµψης, προκειµένου ούτε ένα ευρώ να µην φτάσει στις γειτονιές, στις τοπικές αγορές, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά μόνο στην ολιγαρχία».

Τώρα, το Politico βγάζει στη φόρα την έρευνα που ήδη διεξάγεται από τις αρμόδιες αρχές για διαπλοκή μεταξύ κυβέρνησης και 10 επιχειρήσεων, στις οποίες ανατέθηκαν έργα συνολικής αξίας 2,5 δισ ευρώ μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών και παράνομων συμπράξεων αυτών των εκλεκτών της κυβέρνησης.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικές οι ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, ΠΑΣΟΚ) που καταγγέλλουν το σκάνδαλο τη στιγμή που οι ίδιοι στήριξαν με την ψήφο τους τη σύσταση του ταμείου.

Από τα συστημικά ΜΜΕ θα ακούτε μόνο λίβελλους για το ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη, ακριβώς επειδή είναι πολλά τα λεφτά που μας κλέβουν και τρώνε. Εμείς παραμένουμε συνεπείς, συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και ολιγαρχίας και να προτείνουμε λύσεις υπέρ των ανθρώπων που πλήττονται και βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο