Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με τους εργαζόμενους από τα Λιπάσματα Καβάλας

Συνεντεύξεις - videos
11 Ιαν, 2020

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή με εκπροσώπους από το Σωματείο των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 αποτελούμενη από την Βουλευτή Β’ Πειραιά και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα, την Βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής Μαρία Απατζίδη, τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 Αλέξη Σμυρλή, τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και τον Κοινοβουλευτικό Συνεργάτη της Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Β3 Αθηνών Σοφίας Σακοράφας, Θοδωρή Γούνελα.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 για τα τεράστια εργασιακά ζητήματα που έχουν ανακύψει στην εταιρεία με εργαζόμενους 2 κατηγοριών χωρίς δικαιώματα, με ενοικιάσεις εργαζομένων, με τη δημιουργία συνεχώς παρένθετων εταιρειών του ομίλου – ακόμα και “εταιρειών φαντάσματα” που κάθε φορά στοχεύουν στην περαιτέρω υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και την παρεμπόδιση της δυνατότητας κατοχύρωσης εργασιακών δικαιωμάτων και συμβάσεων αορίστου χρόνου.

Η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη με καθόλα αντεργατικές τακτικές τρομοκρατεί διαρκώς τους εργαζόμενους προσπαθώντας να τους καταστήσει ομήρους μιας κατάστασης ελαστικότατων σχέσεων εργασίας. Όλα αυτά με την ανοχή, αν όχι και την συνενοχή, της Κυβέρνησης που πιστή στο μνημονιακό δόγμα της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της εξυπηρέτησης της ολιγαρχίας ολιγωρεί να καλέσει την εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζομένους, καθώς και να συγκαλέσει τριμερή συμφιλιωτική διαδικασία υπό το Υπουργείο Εργασίας.

Ως ΜέΡΑ25 στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και καλούμε τόσο την διοίκηση της εταιρείας να σταματήσει τις παρελκυστικές και αντεργατικές τακτικές, όσο και την Κυβέρνηση να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για την επίλυση αυτών των επιτακτικών εργασιακών θεμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε ότι θα προστατέψει τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία, “αλίμονο – έλεγε χαρακτηριστικά – σε όσους εργοδότες δεν σεβαστούν τους εργαζόμενους τους”. Φυσικά δεν τον είχαμε πιστέψει και στην πράξη δυστυχώς αυτό που έλεγε δεν επιβεβαιώνεται. Τον καλούμε, ωστόσο, έστω και την ύστατη στιγμή να πράξει τα δέοντα έναντι αυτών των μαφιόζικων πρακτικών κατά του κόσμου της εργασίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο