Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

Συνεντεύξεις - videos
20 Οκτ, 2021

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς. Από τη μεριά των εργαζομένων συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Τσόκανος, Μανώλης Μπεμπένης, Παναγιώτης Γαζέτας και Σταμάτης Κουτσοπανάγος, ενώ από τη μεριά του ΜέΡΑ 25 συμμετείχαν η βουλεύτρια Φωτεινή Μπακαδήμα, ο βουλευτής Κλέων Γρηγοριάδης, ο Διευθυντής της ΚΟ Αλέξης Σμυρλής και τα μέλη του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, Αντώνης Στεργιώτης, Γιάννος Ζώης και Ορέστης Κολοκούρης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μας ενημέρωσαν για τις απαράδεκτες πρακτικές της τράπεζας που στρέφονται εναντίον του συνόλου των εργαζομένων της στο όνομα της αδηφάγου κερδοφορίας. Με εκβιαστικές μεταθέσεις σε απομακρυσμένες περιφέρειες και απειλές, ωθούν τους υπαλλήλους σε ακόμα μία «εθελούσια» έξοδο, από τις πολλές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στερώντας τους το δικαίωμα στην εργασία. Οι εθελούσιες αυτές έρχονται να προστεθούν στο κλείσιμο καταστημάτων, με αποτέλεσμα κάτοικοι πολλών απομακρυσμένων περιοχών να μένουν χωρίς τραπεζική εξυπηρέτηση, όπου σε συνδυασμό με το outsourcing υπηρεσιών που ακολουθούν στο σύνολό τους τα τραπεζικά ιδρύματα, έχουν οδηγήσει, εκτός από την ανεργία τις χιλιάδες των εργαζομένων τους, και τη χώρα στη χειρότερη αναλογία στην Ευρώπη τραπεζικών καταστημάτων, και κατά συνέπεια τραπεζικών υπηρεσιών ανά κάτοικο, τη στιγμή μάλιστα που ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει τις τράπεζες αυτές πολλές φορές μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων και την Τράπεζα Πειραιώς ακόμα περισσότερο (βλ. πρόσφατα την περίπτωση με τα CoCos).

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, τα καταστήματα που έκλεισαν δεν ήταν ζημιογόνα. Σε συνδυασμό με τις, γνωστές σε όλους, απαράδεκτες εργασιακές πρακτικές της τράπεζας, όπως η σταθερή παραβίαση του ωραρίου για την οποία πολλάκις έχει καταδικαστεί, αποδεικνύεται πως σκοπός των Funds που ουσιαστικά διοικούν την Τράπεζα είναι να τσακίσουν τους εργαζόμενους μεταθέτοντας το σύνολο των υπηρεσιών σε εξωτερικές εταιρείες με ενοικιαζόμενους εργολαβικούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Το ΜέΡΑ25 στέκεται στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματά του και την αξιοπρέπειά, που οι Τράπεζες, συνεπικουρούμενες από την κυβέρνηση, θέλουν να τους στερήσουν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο