Συνάντηση με αφορμή την παρουσία του Τζέρεμι Κόρμπιν στο Συνέδριο ΜέΡΑ25 για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Μάι, 2022

Συνάντηση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό με αφορμή την παρουσία του Τζέρεμι Κόρμπιν στο Συνέδριο του ΜέΡΑ25 στον Ελληνικό Κόσμο πραγματοποιήθηκε με τον Γιάνη Βαρουφάκη και εκπροσώπους πρωτοβουλιών πολιτών, νομικούς, δημοσιογράφους και ακτιβιστές που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό – μεταναστευτικό στη χώρα μας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα σοβαρά προβλήματα και ζητήματα που ανακύπτουν καθημερινά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη και τον κόσμο, με ευθύνη των κυβερνήσεων, των θεσμών, των μέσων ενημέρωσης, αλλά ακόμα και της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανέφερε πως αυτός δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ προσφυγικού και μεταναστευτικού. «Ο φόβος ότι τα παιδιά σου θα πυροβοληθούν ή ότι θα πεθάνουν επειδή δεν θα έχουν να φάνε, δεν έχει διαφορά» υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπλήρωσε: «θεωρώ ότι τα προοδευτικά κινήματα πρέπει να πάψουν να διαχωρίζουν μεταξύ μεταναστών και προσφύγων».

Από την πλευρά του ο Τζέρεμι Κόρπιν ανέφερε πως όπως στηρίζουμε σήμερα απεριορίστως τους πρόσφυγες της Ουκρανίας, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για τους υπόλοιπους, γι’ αυτούς από τα Αφγανιστάν κι αλλού. «Πρέπει να υπάρξει μια καμπάνια και στην Ελλάδα και παντού ευαισθητοποίησης για όλα όσα συμβαίνουν στο προσφυγικό στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και αλλού» υπογράμμισε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο