Ρεύμα και ΕΣΥ όλα στη CVC

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Νοέ, 2022

Ο αγώνας των υγειονομικών είναι αγώνας όλης της κοινωνίας απέναντι στο έκτρωμα Γκάγκα-Πλεύρη-Μητσοτάκη για την δευτεροβάθμια περίθαλψη. Η μεγάλη μάχη για το ΕΣΥ είναι τώρα και πρέπει όλες και όλοι μαζί να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση που προωθεί η Μητσοτάκης Α.Ε. με την ιδιωτικομανία της, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια. Πρέπει ολόκληρη η κοινωνία, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία να σταθούν στο πλευρό των υγειονομικών, που τόσο καιρό μες την πανδημία, στάθηκαν με αυταπάρνηση στο πλευρό της κοινωνίας.

Τα καταστροφικά σχέδια της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη συνοψίζονται στο σύνθημα: “Ρεύμα και ΕΣΥ, όλα στη CVC” κι αυτό γιατί, με το Άρθρο 10 του Νομοσχεδίου της κ. Γκάγκα, αίρεται η αποκλειστική εργασία των γιατρών στο εθνικό σύστημα υγείας και μπορούν να εργάζονται δηλαδή ταυτόχρονα και στις ιδιωτικές κλινικές της CVC! Η άρση αυτής της αποκλειστικότητας συνιστά την ταφόπλακα του ίδιου του ΕΣΥ και μαζί με άλλες καίριες διατάξεις (ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία κ.α.) προωθεί τα ΣΔΙΤ και την ιδιωτικοποίηση.

Απέναντι σε όλα αυτά τα σχέδια της Μητσοτάκης Α.Ε., οι υγειονομικοί αντιδρούν. Όμως ο Υπουργός Υγείας έχει το απύθμενο θράσος να μιλά για “μειοψηφίες”, όταν όλες οι ενώσεις γιατρών, υγειονομικών και εργαζομένων αντιδρούν, ενώ παράλληλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της λίστας του κ. Πέτσα συγκαλύπτουν αυτό το έγκλημα που επιχειρεί η Κυβέρνηση με την πλήρη κατεδάφιση του ΕΣΥ, παρά και την πρόσφατη τραγική εμπειρία της πανδημίας, όπου ο ιδιωτικός τομέας, τον οποίο ευνοεί σήμερα ο κ. Πλεύρης και η κ. Γκάγκα, σήκωσε τα χέρια ψηλά.

Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 που ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο αυτό του Υπουργείου Υγείας για τη «Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, Ιατρική Εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις» και το οποίο τινάζει στον αέρα ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια υγεία, οι υγειονομικοί απεργούν. Καλούμε την κοινωνία να αντιδράσει μαζί με τους γιατρούς, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους και καλούμε σε μαζική συμμετοχή τόσο στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης  όσο και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή στις 13:00.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο