Το ΜέΡΑ25 με την παρουσία του Βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη στην αποτροπή του πλειστηριασμού πρώτης, λαϊκής κατοικίας στο Περιστέρι

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Νοέ, 2022

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν, σήμερα το πρωί, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, έξω από τα γραφεία της εταιρείας διαχείρισης δανείων DoValue, στο Μοσχάτο. Το κίνημα αλληλεγγύης απέτρεψε ασκώντας πίεση στην εταιρεία τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας 52τμ, σε οικογένεια με 2 παιδιά φοιτητές, από το Περιστέρι. Το παρών, μαζί με μέλη του ΜέΡΑ25, έδωσε ο Βουλευτής του κόμματος Κρίτων Αρσένης.

Απέναντι σε αυτό το δήθεν μοντέλο ανάπτυξης που επιφυλάσσουν, νομοθετούν και εφαρμόζουν τα συνθηκολογημένα στους δανειστές και την ολιγαρχία μνημονιακά κόμματα που εναλλάσσονται στην Κυβέρνηση από το 2010 μέχρι σήμερα, η κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με την οικονομία της χρεοκοπίας, της έξωσης, του πλειστηριασμού και της μιζέριας.

Οι υποτιθέμενες άμεσες ξένες επενδύσεις που έρχονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια αφορούν ως επί το πλείστον εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων – τους λεγόμενους servicers – και εταιρείες αγοράς απαιτήσεων – τα λεγόμενα funds. Μέσω του κατάπτυστου σχεδίου “ΗΡΑΚΛΗΣ” – που ξεκίνησε ουσιαστικά τον Δεκέμβριο του 2015 με τον Ν.4354/2015 που θεσμοθέτησε την πώληση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά ταμεία – δεν υφίσταται καμία προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο μεγάλος χαμένος, λοιπόν, είναι ο λαός μας που χάνει τη στέγη του. Είναι ο λαός μας που βλέπει τα ΜΑΤ να του σπάνε ξημερώματα την πόρτα για να του κάνουν έξωση και ταυτόχρονα βλέπει και τους κυβερνητικούς βουλευτές, όπως ο κ. Πάτσης, να θησαυρίζουν πάνω στον πλειστηριασμό και το ξεσπίτωμα του.

Απαιτείται άμεσα πάγωμα όλων των πλειστηριασμών, εξώσεων και πωλήσεων κόκκινων δανείων, αλλά και η κατάργηση του σχεδίου “ΗΡΑΚΛΗΣ”, αυτής της αγοραίας και κοινωνικά ανάλγητης διαχείρισης του προβλήματος και η αντικατάστασή του από ένα σχέδιο με στόχο την πραγματική προστασία των δανειοληπτών και της λαϊκής κατοικίας, όπως το σχέδιο “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” που έχει καταθέσει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020 το ΜέΡΑ25.

Το ΜέΡΑ25 θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με τους βουλευτές και τα μέλη του, μαζί με όλη την κοινωνία, παλεύοντας τον κάθε πλειστηριασμό και την κάθε έξωση. Παράλληλα στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 θα καταθέτει διαρκώς προτάσεις που θα εκθέτουν τις πραγματικές στοχεύσεις Κυβέρνησης και λοιπών μνημονιακών κομμάτων, όπως η πρόσφατη τροπολογία με θέμα: «Προστασία κύριας κατοικίας με άμεση αναστολή των εξώσεων, των πλειστηριασμών και της πώλησης των κόκκινων δανείων».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο