Γ. Βαρουφάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό: Το παλαιστινιακό ζήτημα είναι παγκόσμιο ζήτημα, μια καταστροφή για την ανθρωπότητα

Δραστηριότητα
30 Νοέ, 2022

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό διοργάνωσε το Ινστιτούτου του ΜέΡΑ25, mέta, με προβολή ταινιών-ντοκιμαντέρ αλλά και πολιτική συζήτηση.

Στην εκδήλωση του Κέντρου Μετακαπιλαστικού Πολιτισμού χαιρετισμό απηύθυνε η Βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 και Αντιπρόεδρος της Βουλής, παλαιστίνια πολίτης, Σοφία Σακοράφα η οποία επισήμανε πως η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό είναι χρέος του ελληνικού λαού και κάθε λαού του κόσμου.

Ενώ συζήτηση με την Ιταλή ακτιβίστρια Λοίζα Μοργκαντίνι είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. «Το παλαιστινιακό ζήτημα είναι μια παγκόσμια καταστροφή, όχι μόνο για την Παλαιστίνη, είναι μια καταστροφή για την ανθρωπότητα συνολικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Προέδρου του mέta Δανάης Στράτου, αλλά και του Γιούσεφ Ντούρκουμ, επιτετραμμένου της Παλαιστινιακής αρχής στην Ελλάδα, ενώ το παρών έδωσε και ο προκάτοχος του, Πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε η ταινία της Αλίν Σουφάνι «Taqi» του 2021, η ταινία του Μοχάμαντ Αλμουγκάνι «Son of the streets» του 2020 και το ντοκιμαντέρ του Vice News «Inside the Battle for Jerusalem» του 2021.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Ράπτης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο