Πλήρης αυταρχική στροφή της κυβέρνησης και αλλοίωση της δημοκρατικής διαδικασίας στο νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Ιούλ, 2021

Στην ανάδειξη της πρωτοφανούς στα χρονικά αλλοίωσης της δημοκρατικής διαδικασίας και του διαλόγου προχώρησε η ερευνητική ομάδα Manifold. Αναφερόμαστε στη δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα opengov του νομοσχεδίου της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας. Συγκεκριμένα, όπως είχε τονισθεί και από την ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, η διαδικασία της διαβούλευσης νοθεύτηκε. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα της ομάδας Manifold, τα σχόλια που κατατέθηκαν για το νομοσχέδιο ήταν ταυτόσημα σε ποσοστό 63% και αποτελούσαν προϊόν αντιγραφής.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο Υπουργός είχε επικαλεστεί αυτά σχόλια τόσο για την ορθότητα των επιλογών του όσο και για τη συμμετοχή των πολιτών που εξασφάλιζε υποτίθεται την απόδειξη της συναίνεσης που η κυβέρνηση απέφευγε. Το γεγονός είχε παρατηρηθεί και αποδεικνύει την πλήρη αυταρχική στροφή της κυβέρνησης και την αλλοίωση της δημοκρατικής διαδικασίας από συγκεκριμένες ομάδες προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντά τους. Και ας μην έγινε εις γνώσην της κυβέρνησης, το γεγονός πως αυτά τα σχόλια χρησιμοποιήθηκαν από τον υπουργό δείχνει την πλήρη σύμπλευση του με αυτές τις πρακτικές.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο