Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας: Όλ@ έχουμε δικαίωμα στην ορατότητα της διαφορετικότητας μας!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Σεπ, 2022

Η αμφιφυλοφιλία ή αλλιώς αμφισεξουαλικότητα, αφορά την συναισθηματική, την ρομαντική, ή και την σεξουαλική έλξη ή συμπεριφορά, προς τα άτομα και του θηλυκού και του αρσενικού φύλου (βιολογικό ή και ψυχολογικό).

Κάθε χρόνο από το 1999 στις 23 Σεπτεμβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τους Αμερικανούς ακτιβιστές της οργάνωσης BiNet, αλλά γρήγορα εξαπλώθηκε και εκτός των ορίων των ΗΠΑ, με σκοπό να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες των αμφισεξουαλικων ατόμων, που σχετίζονται ερωτικά και με τα δύο φύλα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικοτητας είναι μια αφορμή για την πλειονότητα του κόσμου να ενημερωθεί για το θέμα, των αμφισεξουαλικων ατόμων και για τα αμφισεξουαλικα άτομα, να δηλώσουν την διαφορετικότητα τους, την επιδίωξη της ορατότητας τους, αλλά και να αναδείξουν τα προβλήματα που απασχολούν το φύλο τους.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της διαφορετικότητας και ορατότητας των αμφισεξουαλικων ατόμων. Στεκόμαστε υποστηρικτικά και αλληλέγγυα στα άτομα της αμφισεξουαλικής κοινότητας, υποστηρίζοντας τα και βοηθώντας τα στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Όλ@ έχουμε δικαίωμα στην ορατότητα της διαφορετικότητας μας!
Όλ@ είμαστε διαφορετικ@, όλ@ είμαστε ίσ@!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο