Με το γυναικείο κίνημα που αντιστέκεται στο Ιράν αλλά και παντού – Όχι μόνο εκεί που δεν στεναχωριούνται οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Σεπ, 2022

Οι γυναίκες που έχουν ξεχυθεί στους δρόμους του Ιράν μας εμπνέουν με την αυταπάρνηση και την αγωνιστικότητα τους καθώς δεν διστάζουν να θυσιάσουν μέχρι και τη ζωή τους απέναντι σε αυτό το βάρβαρο καθεστώς που σκότωσε την 22χρόνη αδερφή τους, την Αμινί. Στηρίζουμε αυτές τις ηρωίδες και καταγγέλλουμε το δολοφονικό και καταπιεστικό καθεστώς που επιτίθεται στις κινητοποιήσεις τους και που πρότερα σκότωσε την νεαρή κοπέλα.

Στηρίζουμε όμως το γυναικείο κίνημα παντού και άνευ όρων, όχι μόνο εκεί που δεν «στεναχωριούνται» οι «φίλοι» μας οι Αμερικάνοι, διότι βλέπουμε τις υποκριτικές αντιδράσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που αμφότεροι με τις Κυβερνήσεις τους συνδιαλέχθηκαν με το εξίσου βάρβαρο, δολοφονικό και καταπιεστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο αντιμετωπίζει με τον ίδιο απάνθρωπο και απαράδεκτο τρόπο τις γυναίκες.

Απέναντι σε αυτή την υποκρισία του νατοϊκού τόξου που στηρίζει τις γυναίκες αλά καρτ, αρκεί δηλαδή να μην εναντιώνονται σε κάποιο καθεστώς που τα έχουν καλά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ή που κάνει συμφωνίες για «δουλίτσες» ο κ. Μητσοτάκης σήμερα και ο κ. Τσίπρας πριν, χρειάζεται μια πραγματική και ειλικρινής στήριξη του αγώνα των καταπιεσμένων γυναικών και στο Ιράν και στη Σαουδική Αραβία και παντού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο